Дигиталното е цар, твърдят от Хиполенд“И играчките вече са инфлуенсери.

...
Дигиталното е цар, твърдят от Хиполенд“И играчките вече са инфлуенсери.
Коментари Харесай

И играчките за деца вече са инфлуенсери

Дигиталното е цар, настояват от „ Хиполенд “
И играчките към този момент са инфлуенсери. Те имат лични обществени медии – Фейсбук страници, YouTube канали със сериали и сезони, Instagram и уеб страници, посредством които въздействат на дребните консуматори по света. Това е една от четирите, свързани с технологиите трендове, които следят от „ Хиполенд “.

Плачещите кукли Cry Babies да вземем за пример имат фейсбук страница, инстаграм, ютюб канал с 12 епизода, уеб уебсайт и на български език – с истории, за нареждане на пъзели, оцветяване на картинки или избор на декорация за рожден ден. Представянето им е по едно и също време off-line, в Музея за съвременно изкуство в Лондон, и on-line – от „ инфлуенсерка “ с 9 милиона почитатели , която демонстрира първо по какъв начин са опаковани играчките. Само за 4 седмици първите 3 епизода за куклите, които плачат с същински сълзи, имат 1.5 милиона гледания в YouTube.
На обществените медии разчитат и играчките за момченца
Едно от най-новите попълнения в Ben 10 сбирката да вземем за пример е показано от YouTube инфлуенсер, който демонстрира на почитателите си по какъв начин караваната на Бен се трансформира в игpaлнa плoщaдĸa нa 3 нивa, изcтpeлвaч нa cнapяди, завъртаща се на 360 градуса маса, ĸaмepa зa превъплъщаване в 10 извънземни и асансьор за другоземци.

Като употребяват новите технологии международните производители прибавят от ден на ден вторично за една играчка наличие , с цел да подсилят преживяването. Кукли, пъзели, роботи и дронове имат QR код или мобилни приложения за повече интерактивност . Някои Barbie да вземем за пример още преди 5 години са с QR код, който може да докара до продобиване на същински облекла, направени от фешън дизайнер. Barbie не е към този момент просто кукла, а YouTube “vlogger ” с 5 милиона почитатели. Чрез мобилни приложения, а не посредством кино-очила, 2D пъзелите стават 3D. Безплатните приложения на най-популярната компютърна игра Fortnite се актуализират седмично, като се прибавят нови функционалности и присъждат награди.


Роботът Boxer се учи да танцува посредством отдалечено, само че свърже ли се посредством приложение, задейства 25 действия, измежду които стартиране на диджей сетове.
Чрез технологиите просветителните игри стават все по-интерактивни и развиват все по-разностранни умения. Интерактивна карта на света дава информация за 78 страни – географски район, архитектури и паметици, формален език и байрак, както и занимателен факт. Нещо повече – тя приказва на български и на британски.

Киното и малкия екран не престават да диктуват модата в играчките. Някои играчки обаче „ не дочакват “ премиерата на филм на дребен или огромен екран, а се появяват незабавно след стартирането на видеоклип или игра в YouTube . Световната премиера на „ Игра на играчките 4 “ е на 28 юни 2019 година, а LЕGO с героите от новия филм към този момент се предлага в доста страни, в това число и у нас.

Според обява на в. Guardian от 2019 година към една пета от 100-те най-хубави канали в YouTube са за играчки . Видеата в тях с тях се гледат от милиарди деца по света. Миналата година 8-годишен инфлуенсер в YouTube завоюва 22 милиона щ.д.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР