Дигиталните устройства носят ползи за деца и подрастващите, стига да

...
Дигиталните устройства носят ползи за деца и подрастващите, стига да
Коментари Харесай

БАН: Таблетите носят ползи на децата, но силно вредят на съня

Дигиталните устройства носят изгоди за деца и подрастващите, стига да се употребяват за строго несъмнено време и да са изцяло изключени часове преди лягане. Доказано е, че късовълновата светлина от екраните мощно утежнява съня, което пък има съществени отрицателни последици върху нервната система на децата.

Това излиза наяве от преглед на научните проучвания по целия свят за резултатите от потреблението на цифрови устройства върху развиването на деца на възраст 4-6 години. Обзорът, с който Mediapool разполага, е направен от екип на Българската академия на науките по поръчка на Министерството на образованието и науката. В него се предлага България също да направи национално проучване по въпроса. Целта на обзора бе да ориентира МОН по какъв начин да провежда отдалеченото образование на децата и учениците, което през днешния ден започва във всички детски градини и учебни заведения.

Световните проучвания дават спорни резултати за въздействието на цифровите устройства върху нервно-когнитивното развиване на децата в предучилищна възраст (4-6 години), е главното умозаключение в обзора. Това значи, че другите изследвания засичат както положителни, по този начин и отрицателни резултати.

Образователните стратегии усъвършенстват речта

Установено е напримчер, че дейните и просветителните игри подкрепят разнообразни умения у децата като съгласуваност око-ръка, двигателни умения на ръцете, логичност в решение на задания от друг темперамент, развиване на въображението и творчеството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР