Дигиталните умения са задължително условие за кариерното развитие(снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

Прогноза: Топ 10 на най-търсените дигитални умения


Дигиталните умения са наложително изискване за кариерното развиване
(снимка: CC0 Public Domain)

Д о 2025 година хората и машините ще работят едно и също количество часове. Автоматизацията ще измести или модифицира към 85 милиона работни места – най-вече там, където доминират ръчни и рутинни, повтарящи се  задания, сочи отчет на Световния стопански конгрес.

Нуждата от всеобщо повишение на квалификацията във връзка с цифровите умения беше доказана и от световно изследване на HR компанията Adecco Group. В него 69% от интервюираните споделят, че желаят спомагателни благоприятни условия за надграждащо образование в тази област.

Недостигът на гении в международен мащаб също прави повишението на все по-важно. Липсата на дипломиран личен състав със характерни умения визира доста промишлености – от производството до веригата за доставки и счетоводството.

На база на значителните промени на пазара на труда и софтуерния прогрес, Adecco Group предвижда, че знания в следните 10 сфери ще бъдат най-търсените към 2025 година:

Въпреки това, най-търсените умения са композиция от твърди и. Така че с изключение на софтуерни умения, описът включва и умения като:

„ По-важно от всеки път е хората да осъзнаят, че личното им развиване зависи главно от тях самите. Повишаването на квалификацията и преквалификацията са отговорност както на фирмите, по този начин и на чиновниците ”, акцентира доктор Ирина Йончева, HR шеф на Adecco България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР