Дигиталните умения са необходими на всички, за да бъдат конкурентниУчилищна

...
Дигиталните умения са необходими на всички, за да бъдат конкурентниУчилищна
Коментари Харесай

65 безплатни школи ще обучават ученици по програмиране

Дигиталните умения са нужни на всички, с цел да бъдат конкурентни

Училищна Телерик Академия започва 65 безвъзмездни школи по програмиране и цифрови науки в 15 града в страната

Все повече от специалностите през днешния ден и за в бъдеще ще изискват цифрови умения, съобщи Петър Шарков, началник на Училищна Телерик Академия, която към този момент 8 години дава гратис ИТ образование за възпитаници от всички възрасти.

По думите на Шарков, без значение дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в друга област, учениците би трябвало да могат да ръководят цифровите технологии и да пишат код, с цел да бъдат конкурентоспособни на световния пазар на труда.

От през днешния ден Училищна Телерик Академия стартира приема за новата образователна година. Предстоят безвъзмездни образования по програмиране и цифрови науки за възпитаници от всички възрасти в рекордните 65 школи в страната. Кандидатстването е отворено до 23 септември през уеб страницата на Академията.

Школите се провеждат в 15 града, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Враца, Разград и други Програмите са ориентирани към възпитаници от 1-ви до 12-ти клас, като са съобразени с възрастта на учениците. Не се изискват предварителни знания по програмиране.

Обученията, които са с дълготрайност 100 образователни часа, разпределени през образователната година, се организират от опитни преподаватели и експерти в региона. След сполучливо довеждане докрай участниците получават документ от Училищна Телерик Академия. През идната година те могат да продължат образованието си в по-високо равнище или друга стратегия.

За най-малките възпитаници – от 1-ви до 3-ти клас, Академията в партньорство с CoderDojo Bulgaria провежда безвъзмездни работилници по програмиране. По време на образованието учениците научават по какъв начин да основават уеб сайтове, компютърни игри и стратегии с образния език за програмиране Scratch.
още по тематиката
Учениците от 4-ти до 7-ми клас могат да избират сред три стратегии: „ Дигитални науки ”, „ Разработка на игри ” и „ Алгоритмично програмиране. Обученията се оферират както в София, по този начин и в страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР