Дигиталните потребители на изданията от медийната компания вече са цели

...
Дигиталните потребители на изданията от медийната компания вече са цели
Коментари Харесай

New York Times увеличава онлайн абонатите и приходите си

Дигиталните консуматори на изданията от медийната компания към този момент са цели 2.5 млн. души.

Още по тематиката
Пет тренда, които трансформират медиите

Никога в историята на човечеството не се е произвеждало толкоз доста наличие, само че бизнес моделът на доста от " старите " медии продължава да е в рецесия
24 дек 2015
Битката на интернет колосите

Amаzon, Гугъл, Microsoft и Фейсбук оповестиха резултатите си
24 апр 2015 Американското издание New York Times усилва приходите и облагата си за третото тримесечие с помощта на сериозен растеж на цифровите консуматори и онлайн рекламата, написа Reuters. От друга страна, печатното издание на медията регистрира все по-ниски приходи от продажби.

Резултатите

Онлайн продуктите на New York Times към този момент имат близо 2.5 млн. клиенти в края на третото тримесечие, а приходите от реклама в този бранш са нарастнали с 11%. Абонаментите за онлайн артикули на американския ежедневник са се нараснали със 154 хиляди до 2.487 млн. през третото тримесечие. На годишна основа това е растеж от 59%. Темпът на повишаване е по-голям спрямо предходните три месеца (със 114 хил.), само че по-слаб спрямо първото тримесечие, когато в подтекста на избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати доближи покачване от 348 хиляди

Приходите на New York Times са достигнали 385.6 млн. $ за миналото тримесечие, като това е нарастване от 6.1% спрямо второто. Постъпленията от цифровата реклама са се повишили с 11% до 49.2 млн. $. Сумата е 43% от общите доходи от реклама. Приходите от реклама в печатните издания понижава с 20.1% до 64.4 млн. $.

Цената на акциите на групата се е повишила с 49% на годишна база. Нетната облага за миналото тримесечие на компанията е 32.3 млн. $, до момента в който за същия интервал от 2016 година е била 406 хиляди $.

Дигиталната тактика на компанията

Изпълнителният шеф на New York Times Марк Томпсън съобщи, че за следващо тримесечие регистрират положителни резултати. Той акцентира, че в основата на подобрението са приходите от онлайн реклама и абонаменти, както и сериозният растеж на броя на цифровите консуматори. " Всичко това е вследствие на сполучливата ни цифрова тактика и ще продължим да предоставяме качествена публицистика на своите читатели ", изясни Томпсън.

Увеличението на приходите от цифровите потребителите се дължи на редица отстъпки за онлайн услуги, както и на съдействието с платформата за музика и видео Spotify. Също по този начин медийната акция The Times’ Truth притегли нови читатели. Инициативата беше ориентирана в отговор на някои от изказванията на президента Доналд Тръмп против публицисти от вестника. Голяма част от критиците на Тръмп се преориентираха към New York Times след началото на акцията им.

Американската компания управлява редица уеб сайтове, списания, издания и обществени мрежи. Сред известните марки в портфолиото на основаната в Ню Йорк група са списанието The New York Times Style, Times Books и обществената мрежа HelloSociety.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР