Дигиталните портфейли, с които хората могат да правят виртуални разплащания

...
Дигиталните портфейли, с които хората могат да правят виртуални разплащания
Коментари Харесай

Дигиталните портфейли - как работят и накъде ще се развиват

Дигиталните портфейли, с които хората могат да вършат виртуални разплащания и други финансови интервенции, са мощно конкуретно поле във финтех промишлеността, на което се надпреварват банки, телекоми, финансови и софтуерни компании. През миналата година броят на наличните в България сходни услуги се удвои, а през тази в надпреварата за улеснение на разплащанията влязоха и два телекома - A1 и Vivacom.

Как работят и по какъв начин ще се развиват цифровите портфейли е фокусът на новия епизод на подкаста за вложения " Парите приказват ". Гостува Валентин Генев, старши съветник в американската компания Modus Box, която сега създава програмен продукт за интеграция сред мобилни портфейли от разнообразни снабдители на услугата. Това значи, че хората, които употребяват разнообразни виртуални портфейли ще могат да вършат прехвърляния на пари между тях за по-малко от секунда.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Гостът споделя своя опит по построяването и внедряването на сходни системи в Африка и Югоизточна Азия, където огромна част от популацията няма достъп до банкови услуги и виртуалните портфейли са революционно решение за всекидневните финансови интервенции.

В епизода се дискутира още какъв е бизнес моделът на някои от световните платформи за разплащания и по какъв начин те употребяват данните в действително време за потребителските привички на хората за маркетинг на нови онлайн услуги.
АУДИО Дигиталните портфейли - по какъв начин работят и накъде ще се развиват Your browser does not support the audio tag.
Бележка от редактора: Разговорът е записан на 26 май.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Парите приказват " в Apple Podcasts, Гугъл Podcasts, Spotify или ни последвайте в SoundCloud. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата стратегия за подкасти.

" Парите приказват " е подкаст сериал за вложения и финансово обмисляне на мрежата за български подкасти " Говори интернет " и " Капитал ". В поредност от епизоди забавни и способени събеседници поучават по какъв начин да се влага мъдро в недвижими парцели, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови нововъведения, различни източници на сила, AI и други

Всички епизоди от първия сезон на " Парите приказват " можете да намерите тук.

Чуйте и предходния епизод:

Какъв е отпечатъкът на корона рецесията върху търговията с вино
Цветелина Николова от " Катаржина Естейт " и Светла Карабаджакова от Winebox изясняват тънкостите на вложенията във вино
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР