Дигитални уроци, свързани с Европейския съюз, са достъпни онлайн за

...
Дигитални уроци, свързани с Европейския съюз, са достъпни онлайн за
Коментари Харесай

Дигитални уроци за гражданско образование са достъпни онлайн

Дигитални уроци, свързани с Европейския съюз, са налични онлайн за български възпитаници и учители.

Ценности, права на жителите, история на Европейския съюз и смисъла му за всекидневието на всеки, информация за страните членки и за действието на Европейския парламент – всичко това и още доста информация са събрани по забавен метод в уроци, създадени за Програмата за учебни заведения – посланици на Европейския парламент. От осем години насам 146 български учебни заведения са работили по Програмата. Техните възпитаници се включват в разнообразни начинания, които им оказват помощ да научат повече за демокрацията и изборите, за действието на европейските институции и парламентарната народна власт.

Уроците са потребен инструмент освен за учениците в учебните заведения посланици, само че и за всички в междинното образованиe – те могат да се употребяват както в часовете на класния началник и по гражданско обучение, по този начин в часовете по непознат език или по география и стопанска система.

Образователният инструмент „ Европа в учебно заведение – дейни уроци за Европейския съюз “ (Europe@school) съдържа седем самостоятелни модула, които могат да се употребяват независимо, както и справочник за учители. Инструментът включва и модул за медийна просветеност и дезинформация.

Учебният материал се опира на методиката „ образование посредством игра “ и включва викторини, ролеви игри и интерактивни извършения.

Всички модули са налични онлайн тук:

Освен тези съществени материали, можете да намерите и други потребни материали, създадени от Европейския парламент, Дома на Европейската история и други европейски институции на: https://youth.europarl.europa.eu/bg/educators/learning-resources.html

Най-важното за Програмата за учебни заведения посланици е събрано на уеб страницата на Бюрото на Европейския парламент в България: https://sofia.europarl.europa.eu/bg/dossiers/youth/epas и на европейския уебсайт на Програмата тук: https://youth.europarl.europa.eu/bg/more-information/ambassador-school.html
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР