Дигитални номади (Digital Nomads) е видеопоредица в социалните мрежи и

...
Дигитални номади (Digital Nomads) е видеопоредица в социалните мрежи и
Коментари Харесай

Дигитални номади - възможна ли е работата от виртуален офис



Дигитални номади ( Digital Nomads) е видеопоредица в обществените мрежи и в уеб страницата на БНР, с създател Валентина Томова.

Рубриката показва къси документални видеа за хора, чиито специалности им разрешават да вършат бизнес от разстояние, като редом с това се отдават на своите занимания, пътуват за наслаждение и постоянно сменят локациите си.

Една от задачите на поредицата е да удостовери или да отхвърли някои от митовете за цифровото номадство, разказвайки действителните истории на хора, които са пробвали или към момента не престават да живеят пътувайки. Героите от рубриката споделят опит от първо лице и дават отговор на въпроса допустима ли е работата от виртуален офис, в кемпър или на плажа и препоръки по какъв начин дейно да организираме времето си в друга от стандартната работна среда.

Мечтата за работа без офис и работно време е разрастващ се тренд. Едва ли обаче изкушените от фотосите на блогъри в обществените мрежи с лап топ, коктейл и панорама към морето, Айфеловата кула или известен сърф спот си дават сметка какво стои зад всяко примамливо факсимиле, както и че животът на колела не е непрестанно трогателен и цялостен с адреналин.

Хората, които си разрешават да се разсънват където си изискат, не са безусловно богати. Повечето от тях не взимат решението да избягат от скучния си, само че сигурен живот случайно, а възнамеряват до най-малкия подробност, както разноските, по този начин и местата, които ще посетят, научават се да живеят с малко.

Дигиталнато номадство не е за привикналите с порядъка, сигурността и удобствата, мъчно би било да се практикува от хора с прекалено много или съществени отговорности, а с деца също наподобява мъчно постижимо, само че не и невероятно, признават някои от героите в поредицата. За доста авантюристи пристрастеността към непрекъсната промяна на мястото непременно омръзва и с времето прекомерното многообразие се трансформира в скука, отмалялост и води до безсилие. Съществува и риск, който е в другата прекаленост. Когато се свържеш мощно с неналичието на прикованост към обещано място и към свободата да нямаш рутина, може в никакъв случай да не успееш да си благополучен с различен метод на живот.

Едно е несъмнено – връщането към нормалната среда и заплащането на сметките е неизбежно.

Първият епизод на Дигитални номади ще бъде онлайн на 1 октомври във фейсбук: https://www.facebook.com/bnradio/. 

Цялата поредност може да следите и в уеб страницата на БНР на http://bnr.bg/horizont/page/digitalni-nomadi-8368.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР