Дигитални артисти от цял свят вече печелят милиони долари благодарение

...
Дигитални артисти от цял свят вече печелят милиони долари благодарение
Коментари Харесай

NFT: Как най-новият феномен във вселената на криптовалутите промени изкуството?

Дигитални актьори от целия свят към този момент печелят милиони долари с помощта на търговията с NFT-сертификати.

NFT съставлява незаместим и неповторим токен, който удостоверява достоверността на съответната творба. Прилага се в промишлеността на игрите, музиката, изобразителното изкуство, филмите, а за какво не и в обществените мрежи.

" Всеки NFT е неповторим и има друга стойност. Сам по себе си се продава на база аукциони. Няма съответна стойност и зависи от интереса към него. " - описа в ефира на " 100% будни " Николай Ангелов - един от водещите блокчейн дивелопъри, взел участие в основаването на блокчейн решения на доста интернационалните компании.

NFT може да се съхранява във всеки вид криптопортофейл. Вече има и технологии, които разрешават да изложим сбирката си от NFT на показ. Много обществени мрежи към този момент са прибегнали към този метод, с цел да обезпечат на потребителите си лични цифрови фотоси и сбирки.



В ефира на " 100% будни " първият български актьор, употребявал NFT за продажба на творбите си, Калоян Тошев разяснява, че някои международни създатели към този момент печелят десетки милиони долари от този тип търговия.

Така предходната година цифров актьор е продал NFT за колаж от 5000 картини за 69 милиона $. Половин година след този триумф той продава NFT на една своя картина за над 20 милиона $. Така настъпването на гражданска война на пазара на изкуството става напълно обозримо.

" Когато създадеш NFT - ти си неговият основател и когато някой го купи, той ти заплаща. После той като го продаде, автоматизирано взимаш 10% от продажбата. И това прави огромната смяна в изкуството. " - споделя Калоян Тошев.

Калоян Тошев е цифров актьор - художник, илюстратор и дизайнер. Интегрирал е творбите си в пазара на NFT през феврури тази година след всеобщото нахлуване на технологията по света. Сега посвещава от времето си и на това да оказва помощ на други свои сътрудници да влязат в NFT-обществото. Казва, че неповторимият токен се вади елементарно против скромна такса. Оттам нататък цената му се дефинира от интереса към съответната творба, която удостоверява.

Дигиталният актьор има вяра, че напълно скоро NFT ще пробие и в всеобщите канали на другарство като обществените мрежи, да вземем за пример. Така всеки от нас ще разполага с автограф за всичките си постове в мрежата.

Целият диалог с Калоян Тошев и Николай Ангелов вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР