Дигиталната валута на Фейсбук (Facebook) Либра (Libra) е готова за

...
Дигиталната валута на Фейсбук (Facebook) Либра (Libra) е готова за
Коментари Харесай

Фейсбук пуска дигиталната си валута още през януари?

Дигиталната валута на Facebook (Facebook) Либра (Libra) е подготвена за стартиране още през януари, написа през днешния ден в. " Файненшъл таймс ", като се базира на източници, осведомени с плана.

Асоциацията Либра с централа в Женева, която ще пусне и ръководи едноименната дигитална валута възнамерява тя да бъде подкрепена от $.

Решението ще съставлява още по-голямо орязване на упоритостите на плана, в сравнение с препоръчаното през април в отговор на регулаторните и политически рецензии против плана.

Регулатори и централни банки по света показаха безпокойства, че Либра, която беше показана от Facebook предходната година, може да разклати финансовата непоклатимост, отбелязва Ройтерс.

Асоциация Либра, в която има 27 членове, измежду които и Facebook, желае да получи позволение от швейцарския пазарен регулатор за стартирането на поредност цифрови пари от типа стейбълкойн, подкрепени от обичайни валути, както и така наречен цифров токън, учреден на стейбълкойни, закрепени към обичайни валути.

Стейбълкойните имат за цел да избегнат съмненията, които са типични да криптовалутите като биткойна, като на доктрина са по-стабилни за разплащания и парични преводи, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР