Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК „Национална финансиада“ продължава с

...
Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК „Национална финансиада“ продължава с
Коментари Харесай

„Национална финансиада“ с ново лятно издание

Дигиталната просветителна самодейност на Банка ДСК „ Национална финансиада “ продължава с второ издание под името „ Лятна финансиада “. Лятното издание е разумно продължение на сполучливата финансова олимпиада, извършена при започване на годината и събрала стотици тимове от родители и възпитаници (16-19 г.) от цялата страна.

„ Лятна финансиада “ се състои от три игри, които ще се проведат сред април и септември 2019 година, под формата на проби от по 20 въпроса на финансова тема. Състезанията още веднъж са по двойки в смесени тимове от родители и възпитаници (16-19 г.) и ще се организират напълно онлайн на платформата www.finansiada.bg. Новото в този момент е, че този път бързината при решаването на теста няма да бъде аршин за класиране, а вярно отговарящите на всички въпроси тимове ще вземат участие в лотария за награди.

„ Нашата цел е да помогнем на младежите да получат повече познания за финансите и да умеят да ръководят своите средства независимо. Необходимостта от по-модерно и цифрово учебно обучение в тази тенденция е една от основните аргументи младежите да стартират независимия си живот, несигурни дали ще съумеят да управляват и разпределят средствата си вярно. Затова Банка ДСК им дава опцията да научат нови неща за финансовия свят и в това време да печелят забавни награди. След като видяхме безспорния триумф на първото издание на самодейността, установихме, че е най-логично и вярно, тя да бъде продължена “, декларира госпожа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

Всички, които желаят да се включат в „ Лятна финансиада “, могат да го създадат от през днешния ден на www.finansiada.bg и да играят за някоя от страхотните награди. Първото издание на „ Национална финансиада “ се организира под формата на проби с въпроси за финансова просветеност и съревнование онлайн за установяване на победител. Отборът, който се показа най-добре на финалното съревнование - 16-годишната Жанет Таблова и татко ѝ Стоян Таблов от тим Da Vinci, завоюва стипендия за обучение в размер на 3 000 лева за образователната 2019-2020 година. В конкуренцията се включиха повече от 600 тима, формирани от възпитаник и родител, а най-хубавите 12 взеха присъединяване във финалите на надпреварата.

Партньор на акцията е Фондация "Инициатива за финансова просветеност ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР