Дигиталната класация е показател за нивото на развитие на цифровите

...
Дигиталната класация е показател за нивото на развитие на цифровите
Коментари Харесай

България се изкачи в Световната класация за дигитална конкурентноспособност за 2022 г.

Дигиталната ранглиста е индикатор за равнището на развиване на цифровите технологии и степента, до която тяхното използване оказва въздействие върху бизнес практиките, административното ръководство и действието на гражданското общество в страните-обект на изследването.

Тазгодишните резултати демонстрират усъвършенстване в класирането на България, която се изкачва до 48-мо място от 63 страни, спрямо миналата година, когато страната е била на 52-ро място от 64 страни.

При България се следи сдържан растеж в индикаторите по два от главните критерии, а точно знанията и бъдещата подготвеност, а бизнес гъвкавостта, IT интеграцията и настройките към пригаждане показват най-положителните трендове.

Като най-силни страни на България в региона на цифровата конкурентоспособност са посочени следните области: концентрацията на дами в изследователския бранш (11/63), предоставени високотехнологични патенти (13/63), неналичието на боязън у бизнесмените от неуспех (06/63) и отбраната на персоналните данни от закона (20/63).

За първи път от пет години насам класацията е управлявана от Дания, която измества четирикратния отличник в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР