Дигиталната информация промени начина, по който хората общуват. Необходими са

...
Дигиталната информация промени начина, по който хората общуват. Необходими са
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Инвестициите в нови технологии гарантират по-голяма сигурност в дигиталното общуване

Дигиталната информация промени метода, по който хората поддържат връзка. Необходими са цифрови умения на съвсем всички работни позиции. Забързани с напъните да обучим повече хора е значимо да не пропуснем рисковете, които се крият в цифровото другарство. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференция на тематика "Киберсигурността в Европейския съюз: способи да отговорим на все по-нарастващите закани ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

По думите ѝ в София с киберсигурност са ангажирани повече от 40 000 специалисти.

„ За да отговорим на провокациите в актуалния свят е значимо образованието по киберсигурност. Инвестициите в нови технологии подсигуряват по-голяма сигурност в цифровото другарство “, акцентира Фандъкова.

Предстои през този месец ще обявим онлайн анкета, която цели да събере информация за подготовката по кибер сигурност измежду учениците, стана ясно от думите ѝ.

„ Обсъди се опцията да се открият повече специалности на тематиката „ Киберсигурност “ в учебните заведения.

Много значима отговорност за мен като кмет, са сигурността на данните на осведомителните системи в София. Затова залагаме доста съществени условия и вършим инспекции на осведомителните системи “. Фандъкова увери, че персоналните данни в столицата, са предпазени в най-висока степен.

„ По тази тематика е нужно да имаме доста добре готови специалисти и да допуснем да изостанем в този толкоз значим бранш “, сподели още кметът на София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР