Дигитална онлайн платформа ще помага на земеделците да развиват и

...
Дигитална онлайн платформа ще помага на земеделците да развиват и
Коментари Харесай

Качествени ниви за продан излязоха в интернет

Дигитална онлайн платформа ще оказва помощ на земеделците да развиват и да уголемяват своите стопанства. Предложението е на най-голямата компания в региона на поземлените връзки „ Агрион “. Дружеството започва интернет платформа за ръководство на аграрни земи, посредством уеб страницата си www.agrion.bg.

Платформата разрешава през уеб страницата да се купуват качествени аграрни земи, а огромна част от стъпките по закупуването им могат да се вършат от у дома.

“Пазарът на парцели по целия свят постоянно е бил релативно закостенял. Извънредната обстановка, обвързвана с COVID-19 обаче дава отражение и върху пазара на аграрни земи. Появяват се от ден на ден софтуерни решения, ориентирани към дигитализирането на пазара.

Ситуацията през днешния ден ни дава опция да ускорим дигитализацията и да концентрираме старания върху по-бързо въвеждане на софтуерни решения. Част от тях е опцията нашите клиенти да купуват земи онлайн, непосредствено през уеб страницата www.agrion.bg ”, споделят от сдружението.

Тази, които имат предпочитание да изберат качествена земя от уеб страницата на „ Агрион “, могат да прегледат парцелите в секцията www.agrion.bg/buy/. Следващата стъпка е да се свържат с специалистите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона, посредством националния номер 08001166 или през системата за чат онлайн на уеб страницата. Експертите на „ Агрион “ са разполагаем за обстойна консултация за договорката.

Имотите, които се оферират на уеб страницата на „ Агрион “ са на територията на цялата страна, като максимален интерес провокират тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София. За терените край морето и в планините наддават и частни вложители, отвън земеделския бранш. Сред изключително апетитните имоти изпъкват тези с повърхност над 20 дка, подобаващи за разнообразни аграрни култури.

Досега практиката демонстрира, че предложения подават главно фермери и арендатори, които имат съществени планове за увеличение и уедряване на парцелите си. Покупката на земя е отлична опция за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, безапелационни са агроекспертите. Комасацията усилва продуктивността и понижава разноските. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е причина за увеличение на добивите и за насърчаване на селско стопанство с висока добавена стойност.

Окрупняването на терени оказва помощ и образуването на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните парцели е много по-висока от междинната за даден район, даже и да се съпоставят терени от едно и също землище, безапелационни са специалистите в сектора.

„ Най-важното, което би трябвало да кажем на нашите сътрудници и клиенти е, че „ Агрион “ продължава да работи интензивно за тях. За още по-голямо тяхно облекчение, към този момент предлагаме и опцията да купят земя съвсем напълно по цифров път. С всяка минала година клиентите ни стават от ден на ден и повече, защото сами се убеждават, че услугите на „ Агрион “ са почтени и транспарантни. Интересът е голям и сме удовлетворени, че от ден на ден хора, които се интересуват от земеделие, избират „ Агрион “ за сътрудник “, споделят от сдружението.

Не липсва интерес и у вложители, които имат съществени приходи и желаят да ги вкарат в печеливши активи като земеделската земя.

Голяма част от тях са българи, живеещи зад граница или такива с високи приходи, които през годините са икономисали средства. Ниските лихви по банковите депозити подтикват хората да търсят по-високодоходни принадлежности, каквито са вложенията в земеделска земя. Придобитата земя нормално се отдава чартърен или аренда, което при вярно обмисляне може да докара рентабилност, надалеч над лихвите в банките.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР