Дигитална (не)конференция София 1.0 (The Digital UnConference Sofia 1.0), която

...
Дигитална (не)конференция София 1.0 (The Digital UnConference Sofia 1.0), която
Коментари Харесай

Повече от 1200 участници в Дигитална конференция

Дигитална (не)конференция София 1.0 (The Digital UnConference Sofia 1.0), която се организира през днешния ден в Sofia Tech Park, притегли повече от 1200 участници, над 40 лектори и над 20 сътрудници, които дружно дебатираха върху тематики като технологии, нововъведения и трендове. Конференцията беше разпозната като значима освен от ИТ обществото в страната, само че притегли и участници от целия район.
 Дигитална конференция
„ Технологиите потвърдиха, че са катализатор за генериране на растеж и стопански разцвет, подпомагайки хората и бизнеса да съумяват в реализирането на цялостния си потенция. А през днешния ден аз виждам същински голям ИТ капацитет в България! Студенти, старт-ъпи, ИТ експерти и бизнес водачи употребяват най-новите приложения, които ускоряват продуктивността и благоприятстват развиването им. И гледайки напред съм сигурна, че дигитализирането ще продължи да носи спомагателни изгоди за България и Европа ”, съобщи Мария Габриел , еврокомисар по цифрова стопанска система и общество, по време на събитието.
 Мария Габриел
Електронното ръководство, цифровите медии , поданство, финанси, обучение бяха единствено част от тематиките на (не)конферентните сесии, в които се подтиква дейното включване на присъстващите участници от екосистемата и формалните посетители, измежду които бяха президентът Росен Плевнелиев, министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - Лиляна Павлова, Росен Желязков, ръководител на Държавна организация „ Електронно ръководство “.

Резюмета от главните тематики бяха систематизирани и предадени на госпожа Габриел, с цел да се усъвършенства политиката на европейското цифровото общество.

Панелът за цифрови медии беше модериран от Дидие Щосел,  главен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп. Той приказва и разиска с останалите участници тематиката за бързо изменящия се свят на медиите в цифровата епоха. Сред провокациите пред цифровите медии беше откроена все по-нарастващата роля на обществените мрежи и подправените вести, което оказва въздействие и върху информационните тактики на рекламодателите.

Медиа сътрудници са NOVA и Нетинфо.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР