„Дигитализацията на образованието може да се случи само с общите

...
„Дигитализацията на образованието може да се случи само с общите
Коментари Харесай

Качеството на връзката и нейната скорост е в основата на онлайн образованието

„ Дигитализацията на образованието може да се случи единствено с общите ни старания. Телеком промишлеността мина през невероятни провокации по време на пандемията, целият трафик се промени и се концентрира в домовете ни, които се трансфораха в офиси и класни стаи.

Така качествената и бърза връзка стана доста значима. За положителните резултати, реализирани по време на отдалеченото онлайн образование, имат принос и телекомите. “ Това съобщи основният механически шеф на VIVACOM Радослав Златков по време на националната конференция „ Образование 4.0 “, която се организира в НДК и беше предавана онлайн във фейсбук каналите на VIVACOM и в. „ 24 часа “.

Главните цели на националната конференция бяха две – равносметка на метода, по който беше извършено отдалеченото онлайн образование по време на изключителното състояние и да начертаването на ясни стъпки напред, тъй че технологиите да са в услуга освен на всички участници в просветителния развой, само че и на цялото общество.

Според министъра на образованието Красимир Вълчев ключът към триумфа по време на изключителното състояние беше цялостната децентрализация на употребените онлайн платформи, което е направил оптимален обсега на онлайн учебното заведение.

Той добави, че в българското обучение се случва тиха смяна и това е развиването на културата на нововъведенията измежду преподавателите. Бъдещето е на цифровите основатели, на хората, които се учат цялостен живот. Все повече се разчита на новаторските учители да предизвикват образованието сред преподавателите.


Във форума участваха основатели на наличие и цифрови решения за образованието, шефове, учители, възпитаници.

България влиза в топ 3 на страните, които се оправиха сполучливо по време на пандемията. Това сподели Дарин Маджаров, създател на просветителната платформа Уча.се. През март тя е имала 1,7 млн. консуматори по отношение на 400 хиляди година по-рано. Броят на гледаните уроци е повишен от 1,5 млн. на 6,3 млн. Учениците са дали отговор на 33 млн.

Сред основните фактори за дейно учене в електронна среда са достъп до просветителни запаси и технологии, стимулирани и способени учители, дейна поддръжка на ученето от фамилията, качествена противоположна връзка и съдействие сред учители, възпитаници и родители, положителната организация на образователния развой, както и създаване на системи за адаптиране и поддръжка на ученето.

Това стана ясно от изследването за ангажираността, мотивацията на българските възпитаници и заканите и опциите за образованието след пандемията, показано от Асенка Христова, изпълнителен шеф на Института за проучвания в образованието. Проучването беше показано за първо път пред участниците в конференцията „ Образование 4.0 “.

Столична община стартира нов план за основаване на учебен облак, заяви пък зам.-кметът на София Генчо Керезов. Според него учениците ще стартират сами да генерират наличие, освен да одобряват готовото. Така те щели да придобият умения за решение на проблеми.
С форума в НДК започва вторият кръг на самодейността „ Образование 4.0 “ на VIVACOM и в. “24 часа “. Началото на самодейността беше сложено още през 2018 година с съществена цел цифровизация на образованието, тъй че то да стане съвременно, забавно и използвано, да основава трайни познания и умения, която да оказват помощ на учениците да се осъществят на пазара на труда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР