Дигитализацията е сред приоритетите на Столична община, затова от тази

...
Дигитализацията е сред приоритетите на Столична община, затова от тази
Коментари Харесай

Столична община ще пусне 3 нови електронни услуги

Дигитализацията е измежду целите на Столична община, по тази причина от тази година е основан и подобен сектор в общинската администрацията, сподели кметът Йорданка Фандъкова на 21-ата Национална конференция по електронно ръководство.
Фандъкова заяви, че в границите на идващите няколко месеца ще бъдат пуснати 3 нови електронни услуги – заявление за издаване на позволение за градеж, искане за позволение за слагане, заявяване и приемане на визи по член 140 от Закон за устройство на територията (определяне метода на застрояване и някои други въпроси по устройство на територията).
" Вярвам, че София е на прав път, тъй като тук са най-хубавите специалисти в този бранш. Технологичният бранш е най-бързоразвиващият се в града. През последните години близо 86% от ИТ експертите в България са в столицата. Това основава изискване за развиване на всички останали промишлености посредством цифровизация ", съобщи столичният кмет.
По думите ѝ София от ден на ден се трансформира в съвременен европейски град и дава изключителна среда за развиване на технологиите и нововъведенията. " Постигнатите резултати изискуем най-много на образованите, добре готови хора ", уточни кметът на София.
Тя добави, че като кмет за нея е значимо използването на новаторски решения в ръководството на града и плановете за неговото развиване. " Въвеждането на повече електронни услуги е част от стратегическите ни цели, с които желаеме да подобряваме живота на хората и изискванията за бизнес ", акцентира Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР