Дигитален ваксинационен паспорт разработват съвместно група здравни и технологични компании,

...
Дигитален ваксинационен паспорт разработват съвместно група здравни и технологични компании,
Коментари Харесай

Microsoft, Salesforce и Oracle разработват дигитален ваксинационен паспорт

Дигитален имунизационен паспорт създават взаимно група здравни и софтуерни компании, които чакат държавните управления и бизнесите да стартират да желаят от хората доказателство, че са ваксинирани против COVID-19, съобщи CNBC.

Коалиция, известна като „ Инициатива за имунизационно удостоврение “ (VCI), включваща Microsoft, Oracle, Salesforce, както и неправителствената организация с фокус върху опазването на здравето Mayo Clinic, бе оповестена в четвъртък.

С общи старания компаниите желаят да основат технология, позволяваща на лицата да получават криптирано цифрово копие на своите имунизационни данни, което да съхраняват в цифров портфейл, като да вземем за пример Apple Wallet или Гугъл Pay. Предвижда се опция и за хората без смарт телефон – те ще могат да получат отпечатан на хартия QR код със същата информация.

Коалицията ще опита да създаде и нови стандарти за потвърждаване дали индивидът е бил или не е бил ваксиниран.

„ С една платформа, която оказва помощ да се обезпечат безвредни и непрекъснати интервенции и да се задълбочи доверието на клиентите и чиновниците, тази коалиция ще бъде от решаващо значение за поддръжка на публичното здраве и богатство “, счита Бил Патерсън, изпълнителният вицепрезидент и общоприет управител в софтуерната компания Salesforce.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР