Дигитален сувенир, който позволява съхранението на снимки и видеа на

...
Дигитален сувенир, който позволява съхранението на снимки и видеа на
Коментари Харесай

Дигитален сувенир спечели юбилейното издание на Startup Weekend Varna

Дигитален сувенир, който разрешава съхранението на фотоси и видеа на чип в ключодържател, завоюва огромната премия на X юбилейно издание на Startup Weekend Varna, извършено в Техническия университет.

MEMOFY.CO се пребори за първото място в конкуренция с доста други новаторски хрумвания, които екипи от над 120 програмисти, дизайнери и начинаещи запалянковци създадоха като бизнес планове в границите на 54 часа. Дигиталният сувенир е дело на Чавдар Димитров, Данаил Енчев, Радостин Славов и Ивайло Георгиев.

“Пътувал си на ужасно място, направил си професионални фотоси и искаш да ги покажеш на своите другари. Достатъчно е да ги качиш на сървъра на MEMOFY.CO, който генерира цифров микс и трансформира наличието във видео материал”, изясни създателят на концепцията Ивайло Георгиев. Призьорите считат, че техният артикул пести време, елементарен и бърз е за приложимост, обезпечава надзор и сигурност и на първо място развлечение.

За работата си те получиха куп награди – безвъзмездни билети за бизнес конгрес Innowave, наставнически препоръки от Endeavor Bulgaria, 3 месеца гратис прилагане на споделено работно място в Innovator, безвъзмездна регистрация на компания, счетоводни услуги, работно място в Beehive за 1 година и присъединяване в преакселераторска стратегия, в която ще се научат да защитят бизнес концепцията си пред действителни вложители.

Специална рекомендация от журито и премията на публиката завоюва концепция за органайзер на домашни отговорности Dommy, който подтиква фамилии с деца и съквартиранти в общежития да се грижат за уюта в дома си, като печелят точки и награди. Сред забавните планове на начинаещи бизнесмени бяха още приложение за запознанства посредством видеа, което филтрира потребителите по сходствата в ползите им и музикален програмен продукт, даващ цялостна информация за избрана ария.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР