digital.bgЗа никой не е тайна, че гигантът Google постоянно се

...
digital.bgЗа никой не е тайна, че гигантът Google постоянно се
Коментари Харесай

Google Maps ще става социална мрежа

digital.bg

За никой не е загадка, че колосът Гугъл непрекъснато се развива и предлага какви ли не нови функционалности на потребителите. Последната, която се чака скоро да се появи на бял свят е социална мрежа, построена въз основата на картографското приложение Google Maps.



 

Новата стратегия за локални гидове " Local Guides " е предопределена за най-активните сред потребителите на Гугъл. Чрез нея, те ще могат да оферират разнообразни направления за града в който живеят или са посетили, както и включват в тях разнообразни заведения и интересни места за навестяване. Така другите консуматори ще могат да избират в Maps опцията за екскурзии, посредством която да следват към този момент начертаните направления. До тук новата функционалност на Google Maps до някъде наподобява FourSquare и Yelp, само че съгласно оповестеното в Mspoweruse ще се отличава от тях с функционалността си.

 



 

 

Ще напомним, че при упоменатите приложения ни се постанова да използваме тях, в композиция с карта. Тоест първо отваряме мненията за обещано заведение, след което го откриваме на картата. Тук двете неща се сплотяват в едно и всичко ще става надалеч по-лесно при начертаването на маршрут за придвижване в града в който сме пристигнали на екскурзия.

 



 

Първите градове в които ще е дейна новата услуга на Гугъл са Токио, Лондон, Делхи, Ню Йорк, Сан Франциско, Банкок и Сан Пауло. Кога услугата ще започва официално и дали ще е дейна в България, към момента не е ясно. Знаем единствено, че на страницата на Google Maps вече е налична опцията да се запишете за " Local Guides ", единственото изискване е да сте над 18 години. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР