digital.bgВсеки потребител има поне няколко приложения, които е инсталирал преди

...
digital.bgВсеки потребител има поне няколко приложения, които е инсталирал преди
Коментари Харесай

5 приложения, които не е добре да инсталирате на Android смартфона си

digital.bg

Всеки консуматор има най-малко няколко приложения, които е конфигурирал преди доста време, само че въобще не употребява. Понякога изцяло не помни за тях, а за други все си мисли, че някой ден може да потрябват. Този ден по този начин и не идва. AndroidPIT ни демонстрира кои са петте приложения, които нямат място на телефона и могат да бъдат изтрити.

 

Clean Master

Става дума за всички приложения, които настояват, че усъвършенстват живота на батерията или продуктивността на телефона. Ползата от тях може да е, в случай че позвоялват изчистване на кеш паметта. Но това може да се направи и посредством вградените благоприятни условия на Android.

Същевременно тези приложения работят непрекъснато, в това число на фонов режим и взимат запаси и батерия. Може да е малко, само че въпреки всичко се отразява, изключително, в случай че човек употребява доста приложения.

 

Фейсбук

Официалното приложение на Фейсбук може да се окаже излишно за множеството консуматори. Вместо това човек може да употребява Фейсбук Lite или мобилния уебсайт на обществената мрежа. Така  ще си спести стотиците мегабайти памет, които приложението на Фейсбук желае, ще понижи потреблението на сила и на мобилен трафик. Освен това ще понижи и следенето, тъй като приложението няма да е интензивно непрекъснато.

ES File Explorer

Приложението към този момент даже не се предлага в Гугъл Play. То беше компрометирано поради проблеми с рекламните мрежи, които използваше. Затова доверието към него е много засегнато.

 

Tinder

Това е много известно приложение за запознанства, само че то не се интересува толкоз от основаването на контакти, колкото от данните на потребителите. Приложението следи интензивността на потребителите, с кого приказват, с какъв вид други консуматори се свързват и други Tinder разгласи неотдавна, че към този момент е трансформирала метода си на работа, само че все пак подозренията не са изчистени.

Освен това скоро Tinder ще споделя потребителски данни с съветското държавно управление, поради новите локални закони. Компанията споделя, че логаритмите ѝ трансформират предложенията, които дават, съгласно разнообразни критерии, които следи на 24 часа. Така, че в случай че не обичате да бъдете оценени, това приложение не е за вас.

 

UC Browser

Това е един от подложените на критика браузъри поради огромния размер информация, който събират. Те наблюдават IMEI номера на телефона, MAC адреси, Android ID и даже местоположението, като трансферират тази информация на сървърите си...без криптиране. Нивото на киберсигурност също е ниско, като UC Browser беше употребен за хакерски офанзиви и разпространяване на spyware. Затова не е добра концепция това приложение да се употребява.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР