digital.bgВключили сте компютъра си или сте го извадили от режим

...
digital.bgВключили сте компютъра си или сте го извадили от режим
Коментари Харесай

Kaкво да направим ако имаме проблем със звука на компютъра

digital.bg

Включили сте компютъра си или сте го извадили от режим на заспиване, само че по някаква причина няма тон? Когато се вписвате в системата, не ви посреща нормалния „ звън “ на Windows или няма аудио, което да съпровожда видеоклиповете ви?

 

Какъв е казусът? Това може да е проблем с аудио настройките или със самите високоговорители на компютъра. Ако употребявате слушалки, казусът може да е в тях. Ето по какъв начин съгласно Make Use Of  може да коригирате звука на компютъра, когато има проблем.

 

Няколко неща могат да предизвикват казуса – от инцидентно заглъхнал тон до дефектни високоговорители. Може даже да имате свързани слушалки, за които сте не запомнили. Ако рестартирането на компютъра не в профил казуса, ето няколко вероятни неточности и по какъв начин да ги отстраним:
1. Заглушено аудио
Това може да се случи елементарно при натискане на неправилния бутон или клавишна композиция. Това може даже да се случи, като се понижи звука на системата прекалено много. За да включите звука, стартирайте аудио или видео файл. Това ще ви помогне да разберете дали аудиото работи още веднъж или не. След това идентифицирайте бутона за заглушаване на клавиатурата и го натиснете. На клавиатурата този клавиш нормално се намира в горната част, дружно с други контроли за възпроизвеждане. Ако употребявате преносим компютър, функционалността за заглушаване нормално се намира посредством натискане на бутоните „ Fn + F “.
2. Проверете дали употребявате верния жак за високоговорителя
Проверете жака на високоговорителя на вашия компютър. Независимо дали употребявате жични слушалки или комплект високоговорители с компютъра си, те би трябвало да бъдат свързани с компютъра с традиционен 3.5 мм жак. Правилното включване на жака в верния порт е от жизненоважно значение, с цел да получите тон от компютъра. При по-старите системи, врата за микрофона може да е ситуиран до гнездото за слушалки. Затова си коства да отделите време, с цел да сте сигурни, че високоговорителят ви не работи като великански микрофон! В модерните системи, микрофоните и слушалките споделят еднакъв многофункционален порт.

 

При настолните компютри, оборудвани със звукови карти, които не са интегрирани с дънната платка, би трябвало да се ревизира дали това устройство е вярно сложено. Това значи отваряне на кутията и идентифициране на звуковата карта.

Ако картата е вярно обвързвана към дънната платка и нейният светодиод за зареждане се появява, когато компютърът е включен, всичко би трябвало да е наред. Ако обаче сте употребявали предния аудио жак на кутията на компютъра, проверете дали е обвързван вътрешно към звуковата карта.
3. Проверете дали външните високоговорители са свързани
Ако употребявате външни високоговорители, не забравяйте да ревизирате дали те са включени. Малък червен или зелен светодиод би трябвало да демонстрира, че високоговорителите се зареждат. Ако тук всичко е наред и към момента няма тон, си коства да свържете високоговорителите с друго устройство. Това може да е различен компютър или даже телефон или таблет, с цел да видите дали работят с него.
4. Проверете дали настройката HDMI Audio е определена
Някои HD екрани не поддържат тон през HDMI кабел, даже когато кабелът го доставя. Ето за какво казусът ви може да идва от това, че употребявате HDMI екран, който отхвърля да възпроизвежда тон. Решението за това е да се пусне аудио кабел от компютъра към екрана, като се подсигурява, че аудио жакът е обвързван с аудиото на екрана в врата.

Също по този начин би трябвало да потвърдите в Windows, че е определена настройката HDMI Audio. Направете това, като отворите Settings (Windows клавиша + I) > Ease of access > Audio > Change other sound settings и изберете таба „ Playback “.

 

Ако към компютъра е обвързвано HDMI аудио устройство, тогава би трябвало да видите опцията Digital Output Device (HDMI). Изберете я и в долната част на прозореца кликнете върху„ Set Default “. Сега аудиото би трябвало да се възпроизвежда на вашия HDMI тв приемник.
5. Проверете аудио драйверите на Windows
Възможно е Windows Update да е довел до проблеми с драйверите на звуковата ви карта. Решението тук е да актуализирате драйверите си или да се върнете към предходна конфигурация. Кликнете с десния бутон върху „ Start “ бутона и изберете „ Device Manager “. Разширете Sound, video and game controllers, след което идентифицирайте аудио устройството. Това нормално е Intel(R) Display Audio, в случай че нямате профилиран аудио хардуер.

 

Кликнете с десния бутон на мишката върху устройството и изберете Update driver. Актуализираният драйвер би трябвало да бъде конфигуриран. Ако не, първо използвайте опцията Uninstall device, след което Action > Scan for hardware changes, с цел да поискате да бъде конфигуриран нов драйвер.

 



 

Същото решение може да се употребява за актуализиране на USB драйвери, в случай че употребявате USB слушалки или USB звукова карта.
6. Проблемът може да идва от Bluetooth слушалките ви
Когато в компютъра е включен кабел, явно е обвързвано устройство към него. С Bluetooth обаче елементарно се не помни това. Ако употребявате Bluetooth слушалки с преносимия компютър си, проверете дали сте ги изключили откакто сте спрели да ги употребявате. В противоположен случай аудиото ще се предава към слушалките, а не към високоговорителите на компютъра.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР