digital.bgУведомленията или така наречените нотификации улесниха живота ни. Те ни

...
digital.bgУведомленията или така наречените нотификации улесниха живота ни. Те ни
Коментари Харесай

5 ефективни начина да решим проблема с Facebook нотификациите в Android

digital.bg

Уведомленията или по този начин наречените известия улесниха живота ни. Те ни икономисват време, като ни уведомяват, в случай че нещо си коства вниманието ни. Но от време на време известията за някои приложения не работят по този начин като се чака. Едно такова приложение, което непрекъснато основава проблеми на хората във връзка с уведомленията, е приложението Фейсбук.

 

По някаква причина звуковите сигнали за известията на приложението Фейсбук за Android стопират да се чуват. Въпреки това, когато отворите приложението Фейсбук, то демонстрира броя на известията, които нормално се демонстрират в иконата за известяван. По принцип би трябвало да отворите приложението, с цел да видите нови вести. 

 

Ако ви се случи не се тормозете, има способи да се справите с това. От Guiding Tech знаят пет ефикасни метода за решение на казуса с Фейсбук уведомленията на Android. Ето кои са те:
1. Проверете настройките за известяван по телефона си
Това е първото нещо, което би трябвало да ревизирате, в случай че сте изправени пред сходен проблем. Android има вградена конфигурация за известията от приложенията. Можете да включвате и изключвате вести за обособени приложения непосредствено от настройките на телефона.

 

Понякога обаче ще откриете, че известията от приложенията са изключени. Това може да се случи заради неточност в системата, породена от приложение или по друга незнайна причина. И когато това се случи, известията стопират да се появяват.

 

За да ревизирате дали известията за приложението Фейсбук са включени, изпълнете следните стъпки:

Стъпка 1. Отидете в Settings –> Apps (или Apps & notifications).

 



 

Стъпка 2. Под „ Apps “ докоснете „ Фейсбук “, а по-късно „ App notifications “.

 



 

Стъпка 3: На идващия екран се уверете, че известията са включени. Ако известията са изключени ги включете.

 


2. Проверете настройките за известяван на приложението Фейсбук
 

В допълнение към вградените настройки за уведомяване на Android за приложенията, множеството приложения имат лични настройки за уведомяване. Това важи и за приложението Фейсбук. Можете да променяте, активирате или деактивирате настройките за уведомяване от приложението Фейсбук.

Ако известията са деактивирани във Фейсбук приложението, това може да е повода за вашите проблеми. Следователно би трябвало да проверим настройките за известяван във Фейсбук.

 

За да извършите това, отворете приложението Фейсбук на Android телефона си и докоснете иконата с три черти в горния десен ъгъл. Превъртете надолу и изберете „ Notifications Settings “.



 

Тук ще намерите разнообразни типове действия, за които Фейсбук може да ви изпраща вести. Докоснете „ Activity About You “. На идващия екран проверете дали опцията „ Push “ е включена. Ако е изключена я включете.

 


3. Проверете рестриктивните мерки за данните
Друга вградена конфигурация на Android, която може да бъде виновна за казуса с уведомяването, е ограничаването на данните. Ако е задействана, приложенията не синхронизират данните във фонов режим и няма да бъдете известявани.

 

За да ревизирате дали синхронизирането на фоновите данни е интензивно за приложението Фейсбук, отидете в Settings –> Apps (или Apps & notifications) на телефона. Докоснете „ Фейсбук “, а по-късно „ Data usage “. Потърсете опцията „ Background data “ и я активирайте.

 


4. Изтрийте кеш паметта
Изчистването на кеша на приложението може да помогне, само че не е наложително. Това зависи от устройството, което употребявате и настройките. Нищо не губите, пробвайте дали ще помогне при вас.

 

Ето по какъв начин да го извършите. Отидете в Settings -> Apps. Потърсете „ Фейсбук “. След това докоснете „ Storage “. Под „ Storage “, докоснете „ Clear Cache “. Ако към момента не получавате вести, пробвайте да преинсталирате приложението Фейсбук от Play Store.


5. Излезте от всички устройства
За някои консуматори казусът може да е характерен за профила и да не е обвързван с устройството. Може би очаквате, че в случай че влезете с друг Facebook акаунт на телефона си, ще започнете да получавате вести. Това обаче не се случва.

 

За да разрешите този проблем, изпълнете следните стъпки:
 

Стъпка 1: Отидете във Фейсбук на компютъра и докоснете дребната стрелка сочеща надолу в горния десен ъгъл и изберете „ Settings “ от менюто.

 



 

Стъпка 2: От лявата странична лента кликнете върху „ Security and login “. Под „ Where you`re logged in “, кликнете върху „ See More “.

 



 

Стъпка 3: Превъртете надолу и кликнете върху „ Log out of all sessions “. Така ще излезете от всички регистрирани устройства.

 



 

Стъпка 4: Влезте в Фейсбук от телефона си. Трябва към този момент да получавате вести.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР