digital.bgСтарият ви Android телефон не работи както преди? Това може

...
digital.bgСтарият ви Android телефон не работи както преди? Това може
Коментари Харесай

7 начина да накарате стария си телефон да работи по-бързо

digital.bg

Старият ви Android телефон не работи както преди? Това може да се дължи на разнообразни аргументи, само че от pcworld знаят по какъв начин да го накарате да работи по-бързо. По-долу ще откриете 7 метода по които може да подобрите работата на вашето остаряло устройство.
1. Рестартирайте постоянно теефона си
Не би трябвало да рестартирате телефона си единствено при актуализации, а колкото по-често го вършиме толкоз по-добре. По този метод се почиства паметта на устройството, стопират се фоновите приложения и процеси. Ако имате единствено 2 GB или 3 GB памет, седмичното рестартиране ще направи чудеса в работата на вашия телефон и живота на батерията му.
2. Проверете за актуализация на Android
Повечето телефони не се актуализират автоматизирано. В взаимозависимост от вашите настройки може даже да не получите уведомление, което да ви предизвестява, че е налице актуализация. Така че уверете се дали телефонът ви работи с най-новата версия на платформата, налична за вашето устройство.

 


3. Изтрийте неизползваните приложения от телефона си
Ако телефонът ви има 128 GB място за предпазване, броят на конфигурираните приложения няма да е от такова значение, само че в случай че устройството ви има 32 GB или по-малко памет, наложително би трябвало да разгледате всичко, което сте конфигурирали и да прецените дали ви трябват всички тези приложения.  
4. Преместете огромните файлове на SD карта или Гугъл Drive
Може да нямате доста конфигурирани приложения на телефона си, само че огромните файлове също заемат скъпо място и забавят нещата - работата на телефона, това може да са музикални файлове, видеоклипове и фотоси. Ако не желаете да ги изтриете, можете умерено да ги съхранявате отвън телефона си в Гугъл Drive или на микро SD карта, в случай че телефонът ви има слот.
5. Настройте екрана на телефона си
С няколко бързи  настройки на екрана може да удължите живота на батерията на телефона си и да ускорите продуктивността му, а очите ви в никакъв случай няма да схванат разликата:

 



 

- Включете тъмен режим: Ако телефонът ви има OLED екран, потреблението на мрачен режим в действителност ще удължи живота на батерията, тъй като употребява по-малко сила за осветление на екрана. За разлика от LCD екраните, OLED екраните изключват пикселите, с цел да реализиран чернота.

- Намалете разграничителната дарба на екрана: Подобно на компютърните монитори, доста телефони оферират опцията за по-ниска разграничителна дарба в настройките на екрана, което ще окаже неотложно въздействие върху живота на батерията. Тъй като дисплеят е дребен, най-вероятно няма да можете да разберете разликата.

- Изключете непрекъснато включения екран: Хубаво е да можем да гледаме телефоните си, с цел да виждаме входящите вести и времето, само че постоянно включеният екран се отразява зле на батерията.
6. Включете Lite режима на Chrome
Ако телефонът ви отваря доста постепенно уеб страниците, повода може да е в това че се затруднява да обработва данните. За щастие Chrome има решение. Преминете към Settings вътре в приложението и превъртете, до момента в който не видите режим Lite. Включете го и страниците ще се зареждат по-бързо с до 60 % по-малко потребление на данни.
7. Извършете фабрично нулиране
Ако към момента мислите, че не сте постигнали стремежи триумф със остарелия си телефон, върнете фабричните му настройки. Преди това обаче се уверете, че сте създали аварийно копие на данните си. След това намерете опцията за нулиране, докоснете я, потвърдете и телефонът ви ще се рестартира.  

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата А

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР