digital.bgСпоред някои хора, всички Android телефони имат изключително различни функции

...
digital.bgСпоред някои хора, всички Android телефони имат изключително различни функции
Коментари Харесай

6 скрити функции на Android, които ще ви изненадат приятно

digital.bg

Според някои хора, всички Android телефони имат извънредно разнообразни функционалности и благоприятни условия, и в някои връзки те са прави. Сравнете Pixel телефоните с Samsung Galaxy S20 с TCL 10 серията и ще видите какъв брой разнообразни са тези устройства.

И въпреки всичко, всички тези телефони се зареждат от Android и в основата си имат същите функционалности. Някои от тези функционалности обаче са скрити.

От информацията на CNet научаваме за 6 скрити функционалности на Android, които изненадват прелестно притежателите на тези устройства.

Имайте поради обаче, че всички функционалности, разказани по-долу, може да не наподобяват или работят безусловно еднообразно на всеки телефон и това е по този начин, тъй като другите производители на Android устройства употребяват интерфейси, които са неповторими и ги отличават от техните съперници.

 


1. Заглушете известията, които не са значими
Кажете на Android телефона си кое приложение желаете да подава безмълвни сигнали, като натиснете дълготрайно негово уведомление, до момента в който не задействате подкана, която пита дали желаете известието да бъде маркирано като Alert или Silent.

Alert ще разреши на известията на приложението да възпроизвеждат звуци и да се демонстрират на изводи екран, до момента в който Silent заглушава сигнала от известията, само че те ще се виждат в лентата с вести.  

 


2. Добавете надписи към всеки видеоклип или подкаст
Live Caption е относително нова функционалност, която се появява на от ден на ден устройства. Когато е дейна, тя прибавя надписи (субтитри) в действително време към всяко видео, подкаст или гласова записка на вашия телефон. Няма значение дали видеото, което гледате, е заглушено, Live Caption ще добави надписи и към него.  

На този стадий, няма формален лист с поддържани устройства, само че телефонът ви ще би трябвало да работи с Android 10, с цел да се възползвате от функционалността. За да включите „ Live Caption “ (или да ревизирате дали телефонът ви поддържа функцията), отворете „ Settings “ и потърсете „ Live Caption “.

След като включите „ Live Caption “, всякога, когато започнете да възпроизвеждате видеоклип - даже и да сте изключили звука - на екрана ще се появят надписи в действително време.

 


3. Използвайте две приложения по едно и също време
Докоснете бутона за превключване на приложението или в случай че употребявате Android 10 жестове, прекарайте пръст нагоре от долната част на екрана, с цел да влезете в изгледа за многозадачност, и докоснете иконата на приложението в горната част на картата или миниатюрата на приложението, последвана от „ Split Screen “.

Първото приложение ще се плъзне в горната част на екрана, а изгледа за многозадачност ще заеме долната част на вашия екран. Или изберете друго приложение от този аспект или стартирайте приложение от началния си екран. Не всяко приложение обаче поддържа режим за работа на разграничен екран.

 


4. Използвайте функционалността на Android, Picture-in-Picture (PiP)
За да задействате PiP функционалността, започнете да гледате видео и по-късно се върнете на началния екран. След като напуснете приложението, в случай че то поддържа режим PiP, видеоклипът ще се покаже като дребен прозорец на екрана на вашия телефон. Можете да го плъзнете някъде другаде, да го преоразмерите или да го пандизите.

За да видите лист с приложенията, конфигурирани на вашия телефон, които поддържат тази функционалност, отворете приложението Settings и отидете до Apps & Notifications -> Special app access > Picture-in-picture. Тук може и да деактивирате PiP функционалността за съответно приложение.

 


5. Използвайте Smart Lock, с цел да държите телефона си отключен, когато сте у дома
Отворете Settings -> Security -> Smart Lock и когато бъдете подканени въведете вашия PIN код. Тук може да зададете съответни условия, в които функционалността да се включва.

 


6. Споделете бързо и комфортно паролата за вашата Wi-Fi мрежа с другари
Ако телефона ви работи с Android 10, можете да покажете QR код на екрана на вашия телефон, който ще разреши на всеки, който го сканира, да се свърже с вашата Wi-Fi мрежа.

Можете да сканирате или създадете QR код на устройството си, като отворите приложението Settings и изберете Network > Wi-Fi. Ако споделяте вашите мрежови идентификационни данни, натиснете името на мрежата и по-късно „ Share “. Ако се свързвате с Wi-Fi мрежа, докоснете иконата „ QR Code “ до „ Add Network “.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забравил
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР