digital.bgСпециалистите на космическата агенция вече са готови да стартират тестове

...
digital.bgСпециалистите на космическата агенция вече са готови да стартират тестове
Коментари Харесай

NASA започват тестове с първия си електрически самолет

digital.bg

Специалистите на галактическата организация към този момент са подготвени да започват проби с първия си електрически аероплан. Въпросната машина носи кодовото име " X-57 Mod II " и е конструирана от " Empirical Systems Aerospace (ESAero). Tук е подобаващ миг да споменем, че с буквата " Х " се отбелязват летателните апарати на NASA, които са предопределени да правят проби с нови технологии. Първият електрически аероплан на учените няма да бъде изключение от това предписание, оповестява Engadget.

 

Aко всичко върви съгласно първичните проекти на NASA това ще бъде първият летателен уред от " X " серията, който ще транспортира екипаж от две десетилетия насам. Екипът, който създава " X-57 Mod II " удостовери, че  в идващите месеци ще се проведат обширни наземни проби на интегрирана система от електрическо задвижване. NASA възнамеряват този първообраз да бъде единствено първия от нова серия летателни апарати, в това число машини за публичен транспорт като летящи таксита.



 

NASA към този момент са одобрили създаването на Mod III и Мod IV версии на електрическия аероплан, които ще имат преносими крила на Flight Loads Laboratory на организацията. Тестовете ще оказват помощ на учените да вкарат система от регулации за узаконяване на съвременни летателни уред с електрически мотори за всеобщия консуматор. Предстоящият първообраз на организацията, който ще забележим през 2020г. ще вкара нови стандарти за качество и сигурност, които да подтикват еволюцията на електрическите самолети в дълготраен проект.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР