digital.bgСобствениците на iPhone постоянно оставят следи за своята активност в интернет и

digital.bgСобствениците на iPhone постоянно оставят следи за своята активност в интернет и ...

Как да видим всички локации, които сме посещавали от iPhone.digital.bg

Собствениците на iPhone постоянно оставят следи за своята активност в интернет и начина, по който използват устройствата. Така например включването на Location Services следи къде се намирате, за да покаже най-добрите маршрути за навигация и др. Активирането на функцията става с разрешението на потребителите, които могат винаги да я изключат, ако не искат смартфоните да следят местoположението им на картата. Все пак iPhone съхранява доста повече данни от самите GPS координати.

В това число влиза информация за локациите, които посещаваме най-често и имат най-голямо значение за ежедневието ни. Apple генерират и използват тези данни, за да персонализират софтуера да ви бъде максимално полезен и улесни предвижването ви. Компанията твърди, че тези детайли се криптират и пазят в смартфоните и в нито един момент не се споделят с трети страни. Има бърз начин как да видите тази информация, като следвате няколко последователни стъпки, предаде Mirror.Co.Uk.

1. Oтворете меню "Settings".

2. Кликнете върху раздела "Privacy".

3. Изберете "Location Services".

4. Скролнете до дъното и стартирайте "System Services".

5. Натиснете "Significant Locations" и се логнете в своя акаунт с парола, Face ID или Touch ID.

След като завърши верификацията вече ще виждате детайлна карта с всички места и градове, които сте посетили. Разполагате с множество допълнителни данни като например кога и за колко време сте били на определено място. Предвидена е и възможност да поставяте тагове като "Home", "Work" и др. Винаги можете да изтриете тази информация или да накарате Apple да спре да събира подобни данни, ако не искате да се съхранява във вашия iPhone.  

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Facebook Google Twitter LinkedIn Email Print