digital.bgСложните пароли определено са най-важното средство, с което да гарантираме

...
digital.bgСложните пароли определено са най-важното средство, с което да гарантираме
Коментари Харесай

Какви грешки допускаме при създаването на пароли в интернет

digital.bg

Сложните пароли несъмнено са най-важното средство, с което да подсигуряваме сигурността си в интернет. Много хора, обаче не престават да подценяват този проблем. В избрани обстановки са нужни единствено няколко минути, с цел да може да се разпознае ключова дума от вида " 123456 ", " password ", " qwerty " и други сходни съчетания. Това би разрешило на външен човек достъп до имейла и персоналните ви данни.

Ако пазите информация за банков карти и сметки може да си създадете още неприятности, което важи и за профилите, в които употребявате една и съща ключова дума. Първото решение е деликатно да избирате и подбирате комплицирани комбинации за достъп до сметките си. Можете също по този начин да се доверите на мениджъри за пароли, които да свършат тази работа вместо вас.

Само по този метод може да си подсигуряват оптималната сигурност, до момента в който сърфирате в интернет. Експерти на компанията ID Agent организираха детайлно проучване на голяма база данни от изтекли онлайн и към този момент се популяризират в така наречен " Dark Web " пространство на световната мрежа.

Всъщност изследването им обхваща паролите за повече от 2 милиарда профила, които в много случаи са допълнени и от годни имейл адреси. Оказва се, че има няколко любопитни закономерности сред хакнатите сметки, показващи образно нездравословните привички на потребителите.

Така да вземем за пример ID Agent откриват, че огромен брой от засегнатите профили употребяват първото име на съответния консуматор. Сред най-употребяваните от тях са Michael, Hunter, Charlotte, Matthew, George и други, оповестява Mashable. Доста хора залагат на името на града, района или щата, в което живеят, което също е много обезпокоително.

Забелязва и наклонността да се употребяват имена и прозвища на спортни тимове. Тази процедура евентуално подсигурява, че няма да забравите паролата си. Въпреки това е доста елементарно да се свържат другите ви сметки и хакерите да схванат на който тим симпатизирате и респективно да отгатнат паролата ви.

Друг забавен тренд са имената на известни супергерои като Superman или Batman, както и обичани групи и музикални изпълнителни. Всичко това демонстрира, че много хора не престават да употребяват несъответствуващи пароли.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР