digital.bgСкоростта на интернет връзката зависи и от броя на устройствата,

...
digital.bgСкоростта на интернет връзката зависи и от броя на устройствата,
Коментари Харесай

Кои джаджи в домовете ни могат да забавят Wi-Fi връзката

digital.bg

Скоростта на интернет връзката зависи и от броя на устройствата, които са свързани в мрежата. Това е една от аргументите да изпитвате проблеми със скоростта, когато доста хора споделяте по едно и също време Wi-Fi. Всъщност доста фактори могат да имат отрицателно въздействие върху бързината на интернет, който употребявате. Може да ви се стори много необичайно, само че да вземем за пример микровълновата фурна също въздейства в отрицателен проект на качеството на сигнала на Wi-Fi мрежата. Ако изключите уреда от електрическата мрежа ще забележите неотложно усъвършенстване в скоростта.

 

Всъщност микровълновата фурна е единствено един от образците за устройства, които пречат да получите оптималното от домашния интернет. Данни на Ofcom разкриват, че трудностите, които не разрешават да имате оптималната скорост във всяко помещение са доста повече, в сравнение с допускате. Дори най-малките обекти въздействат на интернета, който доближава до вашето устройство. Сред тях можем да споменем високоговорители, бебешки монитори, халогенни лампи, безжични телефони, тв приемници, монитори и доста други

 

 

Използването на халогенни осветителни тела в интелигентните домове също въздейства на Wi-Fi сигнала, оповестява ZDNet. Всяко едно от гореизброените устройства е в положение да излъчва безжични сигнали, което на собствен ред оказва въздействие на скоростта. Разбира се има значение на каква отдалеченост се намирате от самия рутер. На процедура всяка една електронна джаджа, която имате ще въздейства на силата на сигнала, която очаквате от домашната Wi-Fi мрежа. Едно от решенията е рутера да бъде ситуиран на подобаваща отдалеченост от другите джаджи.

Другият потребен съвет е да не стои на пода, а да го поставите на по-високо място, като да вземем за пример на долап или друга подложка. Това ще усъвършенства сигнала и предотврати на другите смарт устройства да пречат на скоростта на мрежата. Използването на мобилния интернет също е забавна опция, защото в обстановката на обществена изолираност предплатения ви трафик ще остане изразходван. По този начи ще имате и непрекъснато опция на Wi-Fi мрежата, която употребявате в дома си.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР