digital.bgПреди време, използвахме бележници, тетрадки, органайзери, за да държим в

...
digital.bgПреди време, използвахме бележници, тетрадки, органайзери, за да държим в
Коментари Харесай

Как да управляваме ежедневните си задачи с телефона

digital.bg

Преди време, използвахме бележници, тетрадки, органайзери, с цел да държим в ред графика ни за деня и седмицата. Днес обаче от ден на ден разчитаме на виртуални помощници – цифрови асистенти, мобилни приложения за ръководство на ежедневните ни задания, онлайн услуги.

Според Make Use Of, TickTick е едно от най-хубавите приложения за ръководство на задания, което може да предложи доста повече от това, което се вижда от пръв взор. По-долу ще откриете някои скрити, само че доста комфортни функционалности на приложението TickTick.
 Pomodoro таймер
Pomodoro е метод към ръководството на времето, в който разпределяте работата на къси сесии, разграничени от дребни и дълги почивки. Това е хитра техника за ръководство на времето, която се оказа сполучлива за доста хора. За благополучие, потребителите на TickTick не се нуждаят от в допълнение приложение, в случай че желаят да тестват тази техника.

TickTick има функционалност, която ви разрешава да конфигурирате Pomodoro таймери. За мобилните клиенти тя е налична като специфичен раздел в долната част. В случай, че нямате подобен, можете да го добавите, като се насочите към Settings > Tab Bar и активирате Pomo. След това може да започнете сесия като натиснете бутона „ Start “ в таба „ Pomo “.

 

Можете да персонализирате другите продължителности, мелодии и други, като натиснете третата икона в горната част.

 



 
Бял звук с Pomo Timers
Докато приложението регистрира времето до идната отмора, по време на дейната Pomodoro сесия, може да слушате някой от наличните варианти за бял звук. Опцията може да бъде открита под иконата за тон на екрана на таймера. За да я ползвате обаче би трябвало да платите.

 
Проследяване на успеваемостта със статистически данни
TickTick има страница, на която се демонстрират голям брой графики въз основа на представянето ви досега. Можете да видите какъв брой добре се справяте със периодите, кои дни нормално са най-продуктивни за вас, степента на довеждане докрай и доста други. С платената версия на приложението можете да преминете към избрани интервали и да анализирате подобренията си. Можете да отворите тази страница, като докоснете фотографията на потребителския си профил.

 



 
Персонализиране на TickTick с тематики
TickTick разполага с богата сбирка от тематики, които могат да се ползват както за настолните, по този начин и за мобилните приложения. Може да ги намерите в „ Settings “ под „ Theme “. Някои от тематиките са платени, други безвъзмездни, само че можете да получите нови тематики, като имате повече достижения.

 



 
Съвместна работа
Можете да поканите членове да се причислят към общ лист и да го управлявате дружно. Членовете могат да оставят мнения, да задават задания и да редактират съществуващи задания. За да споделите лист, докоснете „ Collaborate “ под иконата за меню в горния десен ъгъл.

 
Следване на дейностите по дилемите
За да следите членовете какво вършат в споделения от вас лист, можете да следвате лист с действия или дейностите на дадена задача. От него ще разберете кой е редактирал или добавил нещо, по кое време и какво. Също по този начин ще ви осведоми по кое време задачата е приключена. Опцията за действия по дилемите или описи може да откриете в менюто на мобилните и настолните приложения, само че единствено в случай че ползвате платенатаверсия на приложението.

 
Запазване и шерване на описи или задания като изображения
За да извършите това, ще би трябвало да отидете менюто на обособена задача или лист и там да натиснете Share. Плъзнете нагоре към таба „ Image “ и би трябвало да можете да споделите изображението или да го запазите локално на телефона си.

 



 
Напомняния за дилемите, основани на местоположението
Задачите в TickTick могат да се задействат по избрана локация. За да настроите такива дейности, ще би трябвало да добавите местонахождение към задачата. Когато преглеждате съответна задача, докоснете менюто (три точки ) и отидете в опцията „ Location “. Тук преминете към местоположението, което желаете да конфигурирате, а в долната част ще намерите няколко тригера.

 



 
Жестове
TickTick дава опция да персонализирате жестове за осъществяване на бързи дейности. За задачата обаче би трябвало да употребявате платената версия на приложението. Опциите за персонализация са налични от Settings > General > Swipes.

 
Приоритет на дилемите
TickTick е едно от най-универсалните приложения за задания, което ви разрешава да практикувате необятен набор от способи за ръководство на времето, без да инсталирате спомагателни приложения. Един от тези способи е  The Four Quadrants of Time Management. Тъй като TickTick идва с опция за основаване на папки, подпапки и други, можете без изпитание да репликирате четирите квадранта за ръководство на вашите задания с висок и невисок приоритет. Техниката включва разпределение на работата в четири раздела.

- Q1: Важно и незабавно

- Q2: Важно и не незабавно

- Q3: Не е значимо и незабавно

- Q4: Не е значимо и не е незабавно

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР