digital.bgПовечето хора използват смартфоните си постоянно през целия ден, и

...
digital.bgПовечето хора използват смартфоните си постоянно през целия ден, и
Коментари Харесай

4 причини за лошия живот на батериите на смартфоните ни

digital.bg

Повечето хора употребяват смарт телефоните си непрекъснато през целия ден, и това постанова зареждането на батерията през няколко часа. Но даже и по-рядко да употребявате телефона си, батерията му отново не може да издържи от заран до вечер с едно зареждане.

Телефоните от висок клас са доста скъпи и множеството хора са на мнение, че производителите би трябвало да се постараят повече, с цел да предложат устройства с акумулатори, които устоят най-малко един ден с едно зареждане. Но наподобява по този начин, че батериите са единственото нещо, което не се усъвършенства в нашите телефони.

 

Ето за какво батерията на телефона ви не може да издържи през целия ден, съгласно Make Use Of.
1. Повече мощ, повече консумация на сила
Нашите телефони се нуждаят от от ден на ден сила, с цел да извършват желанията ни. Все повече приложения работят във фонов режим. Макар това да значи, че нашите уведомления се получават в точния момент и нашите фотоси автоматизирано се синхронизират с облака, това също значи, че нашите устройства непрестанно употребяват сила.

Добавете към това всички спомагателни форми на връзка, които може да се извършват по телефона когато и да е – 3G, LTE, Wi-Fi, Bluetooth и NFC, употребяват живота на батерията през целия ден.

 

Производителите прибавят функционалности за икономисване на батерията на телефоните си. Някои устройства имат регулируеми разграничителни качества на екрана, които понижават броя на показваните пиксели. Няма подозрение обаче, че колкото по-мощно е устройството, толкоз повече сила то  употребява.
2. Тънки и все по-тънки телефони
Телефоните стават все по-тънки и по-тънки. Оригиналният iPhone, публикуван през 2007 година, е с дебелина 0,46 инча. А последният флагман на Apple, iPhone XS, е с към 40% по-тънък, и има  дебелина от 0,30 инча.

 

Въпреки че по-тънките телефони наподобяват по-добре и по-добре се вместват в джобовете ни, при тях има по-малко място за вътрешните елементи на телефона. За да компенсират, производителите включват по-малки акумулатори. Повечето флагмани имат живот на батерията от 2800mAh до 4000mAh.  Все още има телефони с живот на батерията над 5000mAh. Те обаче са по-дебели и по-големи.
3. Външни акумулатори и скорост на зареждане
Друга причина, заради която телефонът ви има къс живот на батерията е, че производителите на смарт телефони нямат тласък да го усилват. Много производители през днешния ден популяризират скоростта на зареждане и функционалността на технологията си за безжично зареждане вместо потенциала на батериите на техните устройства. Телефоните се зареждат доста по-бързо в този момент, в сравнение с преди. В допълнение, безжичното зареждане става все по-бързо и по-широко публикувано на пазара. Следователно, вместо да включват по-големи акумулатори, фирмите оферират спомагателни устройства, които усъвършенстват зареждането.
4. Състоянието на батериите се влоша във времето
Ако притежавате смарт телефона си повече от две години, евентуално към този момент знаете, че положението на литиево-йонните батерии в последна сметка се утежнява. Въпреки че са акумулаторни, те резервират оптималния си потенциал за стеснен брой цикли. Батериите за смарт телефони са в положително положение от 1 до 3 години според от използването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР