digital.bgПонастоящем повечето хора общуват единствено чрез видеоконферентна връзка с колегите

...
digital.bgПонастоящем повечето хора общуват единствено чрез видеоконферентна връзка с колегите
Коментари Харесай

Как да изберем безплатно приложение за видео конферентни разговори

digital.bg

Понастоящем множеството хора поддържат връзка само посредством видеоконферентна връзка с сътрудниците си, фамилията и приятелите си. Ако сте изправени пред финансови усложнения, най-добре е да употребявате безвъзмездна услуга. Въпреки, че Zoom е най-популярното приложение за видеоконференции сега, има и други приложения, които разрешат на хората да се срещат онлайн, гратис.

От The Verge изброяват няколко от най-известните приложения за видеоконференции, както и няколко известни приложения за текстови чат, които включват функционалности за видеоконферентна връзка. Струва си да се означи, че множеството от тях са безвъзмездни, само че някои оферират достъп до спомагателни платени функционалности.

Има редица приложения, които не са включени тук, като Фейсбук, WhatsApp и FaceTime, които ви разрешават да организирате видео чатове, само че те изискват всички участници да бъдат членове на съответното приложение (Facebook, WhatsApp) или да употребяват съответен вид устройство (FaceTime).

 

Zoom

 



 

Zoom се трансформира в едно от най-популярните приложения за видеоконференции, значително поради лесния си за потребление интерфейс. Zoom е най-много за корпоративна приложимост, само че също по този начин има безвъзмездна съществена версия за физически лица. Тази версия разрешава да се срещнат до 100 консуматори, само че има 40-минутно ограничаване за срещи на повече от двама души, което за доста от нас е много ограничаващо. Zoom предлага помощ и препоръки на новите си консуматори.

 
Skype Meet Now
 



 

Функцията Meet Now на Skype (която се задейства посредством бутона „ Meet Now “ в лявата част на приложението), разрешава осъществяване на видеоконферентна връзка. Според уеб страницата, оптималният брой участници варира според от вашата платформа и устройство.

 

Всъщност има обособена страница, която има за цел да ви разреши да създадете безвъзмездна видео среща, без да се регистрирате за услугата, само че консуматори сигнализират, че непрекъснато получават известие за неточност. Така че, в случай че ще употребявате Skype, най-добре е да изтеглите приложението. Така ще може да записвате видео диалозите си, да замъглявате фона зад вас и да споделяте презентации.

 
Cisco Webex


 

Webex е приложение за видеоконференции, което съществува от 90-те години на предишния век. То беше купено от Cisco през 2007 година. Въпреки че е известна основно като бизнес приложение и продължава да се концентрира върху фирмите, то има много великодушна безвъзмездна версия, която си коства да ревизирате. След създалата се изключителна обстановка вследствие на Covid-19, компанията разшири характерностите на безплатната версия от 50 на 100 участници, отърва се от 40-минутния предел за срещи и добави благоприятни условия за гласови повиквания.

 
StarLeaf
 



 

Ако не сте компания, може да не сте чували за StarLeaf. Това е платформа за огромни компании, не се показват цени на уеб страницата на компанията, би трябвало да се обадите на управител. Но в този момент компанията предлага своя главен артикул за видео диалози и известия гратис за тези, които се пробват да поддържат връзка с близки и другари по време на пандемията.

 

Видео диалозите може да са сред 20 души най-много и с дълготрайност най-много 46 мин.
 Jitsi Meet
 



 

Toвa e друго приложение за видеоконференции, за което евентуално не сте чували. Jitsi Meet е платформа с отворен код, която ви разрешава елементарно да се срещате онлайн, като навигирате до уеб страницата и кликнете върху „ Go “. Ако имате механически знания може даже да изградите своя лична видео връзка посредством Jitsu Videobridge, само че множеството хора ще са удовлетворени от бързата уеб версия, която предлага доста функционалности – до 75 участници, обществен или частен чат, замъгляване на фона (понастоящем в бета версия), интеграция с Slack, Гугъл Calendar и Office 365.
 Видео срещи с приложения за чат
Много от нас към този момент употребяват Slack и / илу Microsoft Teams. Ако се чудите дали можете да употребявате безвъзмездна версия на Slack или Teams за видео срещи, ето малко информация:
 Slack
Slack е основан основно за текстов чат (и е в развой на внедряване на нов дизайн), само че въпреки всичко ви дава опция да правите гласови и видео диалози. Ако сте в безплатната версия на Slack, можете да осъществите видеообаждане до физическо лице. Но в случай че желаете да бъдете хазаин на среща сред няколко души и желаете да го извършите гратис, ще би трябвало да потърсите опция.
 Microsoft Teams
Microsoft Teams е съперник на Slack. Тъй като е част от екосистемата на приложенията на Microsoft. Добра концепция е да го ползвате, в случай че желаете да си сътрудничите върху разнообразни документи на Office. В момента Microsoft предлага на преподавателите и тези, които заплащат за G Suite, опцията да употребяват Office 365 E1 гратис в продължение на шест месеца. Хората, които употребяват Gmail или други безвъзмездни приложения, се пренасочват към Skype.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР