digital.bgНезависимо колко сте предпазливи никога не е гаранция, че няма

...
digital.bgНезависимо колко сте предпазливи никога не е гаранция, че няма
Коментари Харесай

Пропуск в сигурността на SIM картите излага на риск от шпиониране над 1 млрд. потребители

digital.bg

Независимо какъв брой сте внимателни в никакъв случай не е гаранция, че няма да станете жертви на хакери, които стават все по-агресивни в опитите да доближат до персоналните ни данни. Екип от експерти на АdaptiveMobile Security предизвестяват за нова накърнимост с името " Simjacker ", употребяваща SIM картата за шпиониране на потребителите. Това е извънредно неприятно защото всеки модел мобилен телефон или смартфон използват SIM карти основани на един и същия стандарт. На процедура опасността излага на риск над 1 милиарда устройства.

 



 

От AdaptiveMobile Security настояват, че зловредния софтуер е дело на частна компания, която работи за представители на държавно управление или други държавни организации. По този метод биха могли неусетно да наблюдават в действително време къде се намират стотици милиони консуматори по целия свят. Simjacker обезпечава и достъп до неповторимия IMEI номер, който употребява всяко устройство. Целият развой включва изпращане на SMS известие до S@T Browser приложението, което се поддържа от мобилните оператори. съобщи PhoneArena.

 



 

Simjacker изпраща до ретро браузъра характерни известия с указания в бинарна форма по какъв начин да копира IMEI номера и данните за местоположението до устройство, което се управлява от хакерите. Тестовете на AdaptiveMobile Security разкриват, че оператори допълнително от 30 страни и над 1 милиарда устройства в мрежите им към момента употребяват S@T технологията. Самите консуматори не е нужно да вършат нищо и няма даже да схванат за SMS известията на " Simjackeг ", изпраюани от смарт телефона или мобилния телефон, който употребяват.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР