digital.bgNASA обръщат специално внимание на Марс, тъй като е една

...
digital.bgNASA обръщат специално внимание на Марс, тъй като е една
Коментари Харесай

NASA откриха лед под повърхността на Марс

digital.bg

NASA обръщат особено внимание на Марс, защото е една от планетите с максимален късмет да се открие извънземна форма на живот. Космическите роувъри непрекъснато изпращат значима информация и фотоси, които разрешават на учените да схванат повече за състава и структурата на Марс. Специалистите на NASA също по този начин са създали специфична карта с евентуалните местоположения, на които може да има водни молекули и лед на алената планета.

Благодарение на този план разбираме доста забавни елементи за Марс. Учените от NASA настояват, че са налични ледени формирания под повърхността на планетата, като на някои места дълбочината им е едвам 2.5 сантиметра, оповестява Engadget. Тези региони се виждат образно на графиката, където топлите цветове изобразяват възможните структури от лед, които са по-близо до момента в който студените нюанси означават по-голяма отдалеченост от морското ниво.

 



 

Колкото по-близо е леда до повърхността, толкоз по-лесно би било за машина на NASA да стигне до тези местоположения. Откриването на ледени находища е основно за реализирането на бъдещи задачи на астронавтите до Марс. Настоящата карта занапред ще се усъвършенства, защото NASA от време на време ще обновяват образната информация с нови данни от марсоходите. Ако всичко върви по проект всичко това ще помогне за избора на локация в идни задачи, които приготвя галактическата организация.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР