digital.bgМоже би най-голямото разочарование от използването на имейл услуги са

...
digital.bgМоже би най-голямото разочарование от използването на имейл услуги са
Коментари Харесай

Как да блокираме имейли в Gmail и да ги докладваме, за да избегнем спам и фишинг атаки

digital.bg

Може би най-голямото отчаяние от потреблението на имейл услуги са големия брой спам имейли, които се изпращат всеки ден. Предполага се, че вашата спам директория ги улавя автоматизирано, само че за жалост тази отбрана не постоянно упява да издържи на непрекъснатата офанзива на промоционалните имейли, които получаваме.

И по този начин, какво да извършите, когато филтърът за спам отхвърля да работи добре? Според Business Insider може да блокирате подателя на досадните имейли и да го докладвате на Гугъл.

Обърнете внимание, че в случай че блокирате имейли от съответен адресант, към този момент няма да може да  виждате имейлите от него. Ако сте сигурни, че не се нуждаете от връзка с съответен адресант, блокирането му е вашето решение.

В допълнение към блокирането на дадени податели, можете да съобщавате и за опити за спам и фишинг. По този метод помагате на Гугъл да се оправи с казуса.

Ето по какъв начин да блокирате имейли в Gmail, от вашия работен плот или от мобилното приложение.
Как да блокирате имейли в Gmail на компютър
1. Намерете имейл от подателя и го отворете.

 

2. В горния десен ъгъл на имейла кликнете върху трите точки, с цел да изведете менюто „ More “.

 



 

3. В падащото меню, в случай че желаете да подадете сигнал за спам или фишинг, първо кликнете върху опцията „ Report phishing “. Ако желаете единствено да блокирате подателя, кликнете върху опцията „ Block “ последвана от имейл адреса на подателя.

 



 

4. Кликнете върху „ OK “, с цел да потвърдите, че желаете всички бъдещи имейли от този адрес да бъдат изпращани непосредствено в досието ви със спам.

 



 
Как да блокирате имейли в Gmail на мобилно устройство
1. Отворете имейл от подателя.

 

2. За да докладвате, докоснете трите точки в горния десен ъгъл на екрана, с цел да отворите менюто.

 



 

3. В появилия се прозорец докоснете „ Report spam “.

 



 

4. За да блокирате, докоснете трите точки вдясно от името и адреса на изпращача.

 

5. В изскачащото меню докоснете опцията, която споделя „ Block “ и името на изпращача. Отсега нататък всички бъдещи имейли от този адресант ще отидат непосредствено в досието ви „ Spam “, в случай че не ги деблокирате.

 



Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР