digital.bgМодерните технологии притежават потенциала скоро да доведат до впечатляваща революция,

...
digital.bgМодерните технологии притежават потенциала скоро да доведат до впечатляваща революция,
Коментари Харесай

Учени създадоха контактни лещи, които могат да приближават обекти, когато мигнете два пъти

digital.bg

Модерните технологии имат капацитета скоро да доведат до впечатляваща гражданска война, която е обвързвана с контактните лещи. Това се дължи на неповторим план над взаимен екип от експерти на University of California са близо да трансфорат една забавна футуристична идея в действителност. Всъщност учените откриват по какъв начин да разработят контактна леща способна да доближава разнообразни обекти при задаване на избрана команда от потребителите, съобщи CNet.

Уникалният първообраз, който основават реагира на придвижванията на очите. На процедура това значи, че в случай че мигнете два пъти ще започнете да мащабирате съответния предмет. За да трансфорат атрактивната концепция в действителност се създава логаритъм, който мери електроокулографските сигнали, генерирани при характерните придвижвания на очите. В последна сметка обектива на учените може да трансформира фокусното си разстояние въз основата на този вид сигнали, които получава.

По този метод контактната леща безусловно може да приближи обекта, който гледате откакто единственото премигнете два пъти. Все още предстоят още проби, които да подобрят работата на системата. Учените показаха убеденост, че финалната версия надалеч по-добра от първия първообраз. Най-голяма изгода от премиерата на сходен артикул ще имат милионите хора по целия свят, които страдат от характерни болести, които са директно свързани със зрението им.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР