digital.bgМного услуги за електронна поща ви пречат да изпращате имейли

...
digital.bgМного услуги за електронна поща ви пречат да изпращате имейли
Коментари Харесай

Полезно: 8 лесни начина да изпращаме големи файлове в Интернет

digital.bg

Много услуги за е-поща ви пречат да изпращате имейли над избран размер. Когато този проблем възникне, множеството консуматори не знаят по какъв начин да постъпят, с цел да изпратят огромни файлове.

 

От Make Use Of ще ни покажат няколко лесни метода за гратис изпращане на огромни файлове.
1. Гугъл Drive: използвайте с Gmail
С Gmail можете да изпращате атачмънти до 25 MB и да получавате файлове до 50 MB. Има смисъл да употребявате вградения Гугъл Drive за изпращане на огромни файлове. Отворете Gmail профила си и кликнете върху бутона „ Compose “. Кликнете върху иконата на Гугъл Drive в долната част на прозореца за писане на нов имейл.

 



 

Ще се появи прозореца „ Insert files using Гугъл Drive “. Изберете файловете, които желаете да прикачите. В долната част на страницата решете по какъв начин желаете да изпратите файла.

 

- Drive link - работи за всички файлове, съхранени в Drive, в това число файлове, основани благодарение на Гугъл Docs, Sheets, Slides или Forms.

- Attachment - работи единствено за файлове, които не са били построени благодарение на Docs, Sheets или Slides.

 

След това кликнете върху „ Insert “.

 

Gmail ревизира дали получателите имат достъп до файла. Ако нямат, ще бъдете подканени да измененията настройките за шерване на файла.
2. OneDrive: за Outlook и Outlook.com
Когато се опитате да прикачите един или повече файлове с размер над 33 MB, Outlook.com ще ви подкани да качите файловете в профила си в OneDrive. Ако следвате това известие, файлът се качва в досието с атачмънти в OneDrive Email.

 

Получателят ще получи линк към файла вместо файла. Можете също да споделите файл от OneDrive с ограничаване до 2 GB.

 

След като файлът бъде качен, изберете дали хората могат да редактират файла или единствено да го преглеждат. Изберете „ Change permissions “ и решете какво желаете да вършиме с файла, който преди малко споделихте. Има две благоприятни условия, от които можете да избирате:

- „ Recipient can view “: получателите могат да копират или изтеглят файла ви, без да го редактират.

- „ Recipient can edit “: получателите могат да редактират, прибавят или изтриват файлове в споделената директория.

 


3. Dropbox: интегрирайте с Gmail
Ако употребявате Dropbox, с разширението Dropbox for Gmail Chrome може да изпращате, преглеждате файлове и връзки, без да напускате прозореца на Gmail. Разширението прибавя икона Dropbox към прозореца за сформиране на имейли. Кликнете върху иконата на Dropbox и изберете файла от профила си в Dropbox. Ще видите линк, вместо файл в имейл известието.

 

Подобно на атачмънтите можете да употребявате тези линкове, с цел да изтеглите файловете непосредствено от Gmail или да ги добавите в Dropbox. С безвъзмезден Dropbox акаунт получавате оптимално ограничаване на размера на файла до 2 GB.

 


4. iCloud Mail Drop: използвайте с Apple Mail
Ако желаете да изпращате огромни файлове по имейл, можете да употребявате функционалността iCloud Mail Drop. Когато изпратите имейл с размер над 20 MB, Mail Drop ще се включи автоматизирано. Вместо да изпращате файла посредством имейл сървъра на Apple, по този начин качвате файла в iCloud и пращате линк на вашия адресат. Линкът е краткотраен и изтича след 30 дни.

 



 

Ако получателят също има macOS 10.10 или по-нова версия, атачмънта автоматизирано се изтегля във фонов режим. А в случай че го изпращате към друга услуга за е-поща, известието ще съдържа напътствие за датата на приключване на файла и линк „ Click to Download “.

 

С Mail Drop можете да изпращате огромни файлове с размер до 5 GB. Може да ги изпращате от Apple Mail, приложението Mail на iOS, и от iCloud.com на Mac и PC. Mail Drop поддържа всички типове файлове.
5. Firefox Send: използвайте с всеки интернет браузър
Firefox Send е потребна алтернатива за прекачване на огромни файлове сред хора, които не желаят да разчитат на Гугъл, Microsoft или Apple. Услугата ви разрешава да качвате и криптирате огромни файлове (до 1 GB) и да ги споделяте онлайн. За да употребявате Firefox Send, не е нужно да инсталирате добавка. Трябва единствено да посетите страницата send.firefox.com и да натиснете бутона „ Select a file to upload “.

 



 

След като качването завърши ще получите линк, който по-късно можете да изпратите по имейл на 20 получатели. Можете също да зададете ключова дума за криптиране на файла. Линковете основани със „ Send “ се заличават след  24 часа. Файлът също се изтрива от сървъра на Mozilla.
6. pCloud Transfer
pCloud Transfer ви разрешава да изпращате огромни файлове гратис без регистрация. Отидете на страницата pCloud Transfer и прибавете файловете си с опцията „ Click here to add files “. Можете да изпращате файлове до 5 GB. Когато сте подготвени, кликнете върху „ Encrypt Your Files “ и въведете ключова дума.

 



 

Можете да споделяте файловете си с 10 получатели по едно и също време. Въведете техните имейл адреси в полето „ Send to “. Получателите ще получат линк към файла след няколко часа. Този линк остава годен в продължение на седем дни. Ще получите увещание ден преди заличаването му.
7. DropSend
DropSend ви разрешава бързо да изпращате огромни файлове, без да се регистрирате. Безплатният проект ви дава оптимален размер на файла до 4 GB и пет изпращания на месец. Линкът остава годен в продължение на седем дни. Платеният проект усилва лимита до 8 GB с 15–45 изпращания на месец. DropSend употребява 256-bit AES отбрана.
8. SendThisFile
SendThisFile е друг тип услуга за шерване на файлове. Тя слага ограничавания върху броя на прехвърлянията, които вършиме, а не върху самия размер на файла. Създайте безвъзмезден акаунт и кликнете върху бутона „ Send Files “, с цел да започнете да качвате файлове. Въведете имейл адреса на получателя и кликнете върху „ Send “. Безплатният проект ви разрешава да изпращате файлове до 2 GB с безграничен трансфер на файлове. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР