digital.bgЛипсата на известие във Facebook може да има много неприятни

...
digital.bgЛипсата на известие във Facebook може да има много неприятни
Коментари Харесай

Как да решим проблема с Facebook нотификациите

digital.bg

Липсата на уведомление във Фейсбук може да има доста неприятни последици. Но установяването на аргументите, заради които вашият смарт телефон не изпраща Фейсбук вести, не е лесна задача, защото евентуалните виновници са многочислени.

Проблемът ви може да е породен от приложение на трета страна, което ръководи процесите във фонов режим (като да вземем за пример Greenify). Също по този начин, този проблем постоянно се среща при производителите, които употребяват потребителски версии на Android, които са доста нападателни с методите си за икономисване на батерията. Добър образец за това е EMUI на Huawei, който не разрешава на някои приложения да работят във фонов режим, когато телефонът е неактивен. iOS на Apple има сходен метод, само че доста по-лесно е да включите назад уведомленията.

 

Ако се питате по какъв начин да решите казуса с Фейсбук известията на телефона си, разгледайте информацията на appuals. Преди  обаче да започнете да следвате управлението по-долу, има няколко елементарни настройки, които би трябвало да опитате:

 

1. Уверете се, че опцията „ App Notifications “ е включена. Пътят до нея ще се разграничава съгласно устройството, което имате, само че би трябвало да е нещо от рода на Settings > Sound and notifications > App Notifications. Трябва да видите лист с всички приложения, които работят с вести. Докоснете „ Фейсбук “ и се уверете, че известията не са блокирани.

 

2. Опитайте да изчистите кеш данните от приложението Фейсбук и приложението Messenger. Ако известията към момента не се демонстрират, пробвайте да преинсталирате приложението.

 

3. Проверете дали във вашето приложение Фейсбук има ограничавания за фоновите данни и дали не сте задействали режими за икономисване на батерията, който би могъл да попречи на известията. Не се съсредоточавайте единствено върху функционалностите за спестовност на сила и проверете дали имате приложения за икономисване на батерията на трета страна.

 
Метод 1 - активиране на автоматизираната синхронизация на Android
1. Отидете на началния екран и натиснете „ Menu “.

2. Докоснете „ Settings “ и превъртете надолу до „ Accounts and Sync “. Името на тази алтернатива може леко да се разграничава при другите производители.

3. Проверете дали Facebook профилът ви е конфигуриран за това устройство. Ако виждате опцията Фейсбук в листата с профили, всичко е наред. Ако не натиснете „ Add account “ и въведете вашите потребителски идентификационни данни за Фейсбук.

 



 

4. Докоснете иконата с три точки в горната дясна част на екрана ((More за някои персонализирани версии на Android).

 



 

5. Проверете дали е задействана автоматизираната синхронизация. Ако не е, докоснете „ Enable auto sync “ и натиснете „ OK “, с цел да потвърдите избора си.

 



 
Метод 2 - Разрешаване на известията на iPhone, iPad и iPod
 

1. Отидете до Menu -> Settings и превъртете надолу до листата с конфигурирани приложения.

2. Докоснете „ Фейсбук “ и изберете „ Push Notifications “.

3. Включете „ Messages “.

 
Метод 3 - Фиксиране на вести във Фейсбук на Huawei EMUI
1. Отидете до Settings -> Advanced Settings -> Battery Manager -> Protected Apps, намерете приложенията Фейсбук и Фейсбук Messenger и ги прибавете към предпазения лист. Това ще подсигурява, че фоновите процеси за тези приложения няма да се стопират, с цел да се пести живота на батерията.

2. Отидете до Settings > Apps > Advanced и докоснете „ Ignore battery optimizations “. Потърсете приложението Фейсбук и по-късно повторете процедурата с Фейсбук Messenger.

3. Отидете до Settings -> Notification panel & status bar -> Notification center, намерете приложението Фейсбук и активирайте „ Allow Notifications и Priority Display “. Повторете стъпките и за приложението Messenger.

 
Метод 4 - Фиксиране на Android известията от десктоп версията на Фейсбук
1. Влезте във Фейсбук акаунта си от компютъра и отворете „ Settings “.

 



 

Ако нямате достъп до компютър или преносим компютър, можете да посетите уеб версията на Фейсбук непосредствено от Android, като употребявате Chrome. Поставете адреса на Фейсбук в адресната лента, натиснете бутона за деяние и активирайте „ Request desktop site “.



2. Кликнете върху Apps.

 



 

3. Под „ Logged in with Фейсбук “ премахнете всички профили. Не се тормозете, това няма да затвори нито един от профилите ви и няма да загубите никакви покупки, които може да сте създали посредством тях. Това ще деактивира единствено регистрирането в този Фейсбук акаунт, тъй че няма да бъде нанесена никаква щета.

 



 

4. Когато изтриете листата, кликнете върху бутона „ Edit “ под „ Apps, Websites and Pages “ и натиснете „ Disable Platform “.

 



 

5. Вземете телефона си и отворете приложението Фейсбук. Разгънете лентата за дейности, ситуирана в горната дясна част на екрана и натиснете „ Notifications “. Преместете плъзгача от позиция „ OFF “ на „ ON “.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР