digital.bgИскате ли да знаете как да накарате вашия компютър да

...
digital.bgИскате ли да знаете как да накарате вашия компютър да
Коментари Харесай

Как да настроим компютъра да чете документи на глас

digital.bg

Искате ли да знаете по какъв начин да накарате вашия компютър да ви чете? Налични са няколко разнообразни метода, съгласно Make Use Of. Както Windows, по този начин и Mac имат лични принадлежности, които могат да четат документи и MS Word файлове на глас, само че има и приложения на трети страни.

1. Може ли Microsoft Word „ да чете “ на глас?
Отговорът е „ Да “. Приложението има личен вграден читател на документи, наименуван Speak. Не е належащо да употребявате вградената алтернатива на вашата операционна система. Можете да накарате Word да ви чете както в Windows, по този начин и в Mac, което води до безпроблемно преживяване в двете платформи. Как да накараме Word да чете документи в Windows?

 



 

За да накарате Word да чете на вашия Windows компютър, следвайте малко по малко инструкциите по-долу: 

- Отворете документа, който желаете да прочете Word.

- Поставете курсора там, където желаете, с цел да стартира четецът на Word.

- Отидете до Review -> Speech -> Read Aloud.

Четенето би трябвало да стартира незабавно. Ако това не се случи, кликнете върху бутона „ Play “ в горния десен ъгъл на прозореца. Наличните гласове се дефинират от езиковата конфигурация, която употребявате в документа. За да измененията езика на текста, използвайте бутона в „ Status Bar “ в долната част на страницата. Как да накараме Word да чете документи на Mac?

 

За да накарате Mac да чете текст от Word файл, можете да употребявате същия развой като Windows:

- Отворете документа, който желаете да прочете Word.
- Поставете курсора там, където желаете да стартира четенето.
- Отидете на Review -> Speech -> Read Aloud.
 2. Как да накарате вашия компютър да ви чете?
 

И двете операционни системи имат вградени принадлежности за четене на текст на глас.
 В Windows
 



 

В Windows, вградения инструмент се назовава Narrator. Може да го намерите в Start менюто или посредством търсене с Cortana. Когато употребявате Narrator за първи път, Windows ще ви подкани да преминете през 13-етапен развой на конфигурация. Можете да персонализирате доста аспекти за метода, по който работи Narrator, в това число настройки за пускане, гласови настройки и персонализирани команди. Всички настройки са налични в прозореца на приложението Narrator. Когато Narrator работи, можете да го включите и изключите, като натиснете „ Ctrl + Windows + Enter “.
 В Mac


 

В Mac вграденият инструмент се назовава Speech, той е наличен в менюто Accessibility Tools. За да го стартирате отидете до Apple -> System Preferences -> Speech. В горната част на прозореца можете да избирате разнообразни гласове. Наличните варианти са свързани с езиковите пакети, които стартирате в операционната система на вашия Mac.

 
3. Приложения на трети страни, с които да накарате вашия компютър да ви чете
Ако имате потребност от приложение, което да чете текст, вградените принадлежности са най-хубавият ви залог. Но все пак може да желаете да ползвате приложение на трета страна. Такова има доста като да вземем за пример Balabolka (безплатно), Natural Reader (безплатна и платена версия), eSpeak (безплатно).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР