digital.bgИма смисъл в това Google да пази данни за всичко,

...
digital.bgИма смисъл в това Google да пази данни за всичко,
Коментари Харесай

Как да изтриете предишните си търсения с Google

digital.bg

Има смисъл в това Гугъл да пази данни за всичко, което сте търсили в мрежата, само че в случай че се притеснявате за вашата поверителност навярно виждате по-голям смисъл в това да изтриете тази информация. Или най-малко да намалите размера на данните, които Гугъл има за вас.

От Make Use Of демонстрират по какъв начин да почистим предходните си търсения с Гугъл. Това включва историята на търсенето с Гугъл, обвързвана с вашия акаунт, както и историята на браузъра.
Как да премахнете предходни търсения от Гугъл профила си
По подразбиране Гугъл следи всички търсения, които правите, когато сте влезнали в Гугъл aкаунта си. Ако не сте били логнати в профила си, когато сте правили търсенията, които желаете да изтриете, преминете към идващия раздел, който обгръща изчистването на историята на браузъра ви.

 

За да изтриете едно по едно предходните търсения, кликнете вътре в лентата за търсене на началната страница на Гугъл и ще видите лист. Изберете „ Remove “ до някой от записите, с цел да го изтриете.

 



 

Този метод обаче е прекомерно муден, в случай че желаете да изчистите всички предходни търсения. Ето за какво следователно кликнете върху фотографията на потребителския си профил в горния десен ъгъл на Гугъл и изберете „ Гугъл Account “.

 

Изберете „ Manage your data & personalization “ под „ Privacy & personalization “. В секцията „ Activity controls “ отворете раздела „ Web & App Activity “. Сега кликнете върху „ Manage Activity “ и ще видите дневник за всичко, което сте правили неотдавна с услугите на Гугъл.

 

До всеки блок с етикет google.com кликнете върху бутона с три точки за менюто и изберете „ Delete “. Можете също да отворите обособени търсения и да изберете да ги изтриете по този метод.

 



 

В горната част можете да търсите съответен термин, който желаете да премахнете. Използвайте „ Delete activity by “ под менюто, с цел да изчистите по дата или да настроите автоматизирано заличаване след заложен час.

 
Забранете на Гугъл да резервира търсенията ви за в бъдеще
Деактивирането на плъзгача на страницата Web & App Activity ще попречи на Гугъл да употребява вашата интензивност при търсене и в другите услуги на компанията за персонализиране на вашето прекарване. 

 



 
Редактирайте историята си в Гугъл на Android или iPhone
За да отворите този интерфейс на мобилното си устройство, отворете приложението Гугъл и докоснете фотографията на потребителския си профил в горния десен ъгъл. Изберете Manage your Гугъл Account и ще бъдете отведени до страница, където можете да извършите същите промени, както нагоре.

 



 
Как да изтриете предходни търсения от историята на браузъра си
Както евентуално знаете, браузърът ви съхранява всяка страница, която посещавате в History. Ето за какво би трябвало да изчистите предходните търсения с Гугъл от историята на сърфирането си. За да извършите това в Chrome, би трябвало да отворите менюто като кликнете върху трите точки, а по-късно върху „ History “, с цел да отворите интерфейса. Може да употребявате и клавишната композиция Ctrl + H.

 

На тази страница поставете отметки в квадратчетата до всеки запис, който желаете да премахнете. След като сте ги избрали всички, кликнете върху бутона „ Delete “ в горната част на страницата, с цел да ги извадите от историята си. 

 



 

Вместо ръчно да изтривате детайли може да употребявате инструмента „ Clear browsing data “ в лявата част на страницата „ History “. Може да употребявате и клавишната композиция „ Ctrl + Shift + Del “.

 

Може да употребявате табовете Basic или Advanced, с цел да изтриете „ Browsing history “ (историята на сърфиране), както и други типове данни като бисквитки и кеширани данни.

 



 
Как да постъпвате в бъдеще
 



 

Въпреки че е много елементарно да изчистите предходни търсения, евентуално не желаете да вършиме това непрестанно. За тази цел би трябвало да употребявате опцията „ Private Browsing “ или „ Incognito “ на вашия браузър, с цел да му възбраните да резервира вашата интензивност.

 

Разбира се, не сте невидими когато сърфирате в този режим. Уебсайтовете към момента могат да наблюдават какво вършиме и да получавате достъп до местоположението ви. Но когато желаете да избегнете обвързването на няколко търсения с Гугъл към вашия акаунт, това е първото нещо което може да извършите.

 

Ако не желаете постоянно да употребявате Private прозорец или не ви харесва концепцията Гугъл да записва всичко, което търсите, би трябвало да помислите да употребявате различна търсачка. 

DuckDuckGo се грижи за поверителността на своите консуматори. Търсачката не наблюдава какво търсите и дава качествени резултати

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР