digital.bgГлобалното затопляне и покачващите се температури на планетата създават все

...
digital.bgГлобалното затопляне и покачващите се температури на планетата създават все
Коментари Харесай

Учени създадоха революционен метод за отделянето на солта от водата

digital.bg

Глобалното стопляне и покачващите се температури на планетата основават все по-сериозни проблеми за всички жители на Земята. Успоредно с това се вижда и величествен растеж на количеството солена вода в околната среда, което се дължи на компании, опериращи в доста промишлени браншове по целия свят. На пръв взор този факт може да ви се стори нищожен, само че в някои региони съществуването на питейната вода е същински разкош и сходни трендове оставят доста хора без достъп до този основен запас.

Всичко това постанова основаването на по-ефективни способи за бързо и елементарно обезсоляване на водата. Този проблем е обект на голям брой научни проучвания. Екип от експерти на Columbia University притеглят вниманието ни с революционен нов процесор, който са кръстили с името " Temperature Swing Solvent Extraction ". Въпросният способ е усъвършенстван особено за филтриране на хиперсалинови води, които имат мощна централизация на соли и могат да бъдат до седем пъти по-солени от морската вода, оповестява CNet.

Всъщност тези отпадъчни води са резултат от промишлени процеси, изключително при рандеман на нефт и газ, което ги трансформира в сериозен източник на риск от замърсяване на подземните води. Първоначалните проби демонстрират много оптимистични резултати, защото новата техника съумява да в профил 98.4% от солта, което е впечатляващо достижение. Технологията им не изисква непрекъснато висока температура, само че също по този начин е евтина и елементарно използвана даже в най-отдалечените региони на планетата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР