digital.bgFacebook мечтае за свят, в който всеки е свързан по

...
digital.bgFacebook мечтае за свят, в който всеки е свързан по
Коментари Харесай

Полезно: Как да настроим кои приятели във Facebook могат да ни виждат онлайн

digital.bg

Фейсбук мечтае за свят, в който всеки е обвързван когато и да е. Може би по тази причина е толкоз мъчно да се демонстрираме офлайн във Фейсбук Chat. Самата концепция за „ офлайн “ или „ незабележим “ е антитеза на всичко, в което обществената мрежа има вяра.

 

За благополучие, допустимо е да държите завесата на неприкосновеността на персоналния си живот, като в същото време оставяте най-близките си другари и семейство да знаят, че можете да говорите с тях в случай че желаят. От Make Use Of знаят по какъв начин да изберем кои другари от Фейсбук да ни виждат онлайн и кои не. Процесът е разграничен на две елементи:
- Трябва да организирате приятелите си в описи.
- Трябва да решите в кои описи желаете да се демонстрира вашето онлайн положение.
Създайте описи с другари
За да започнете, би трябвало да създадете някои описи с другари. Те ще образуват основата за останалата част от процеса. Разбира се, описите с другари са потребни за доста повече от изключването на положението на вашата активност единствено за някои контакти. Те ви разрешават също да филтрирате споделяното от вас наличие, да създавате персонализирани осведомителни излъчвания и елементарно да каните групи от подобаващи хора към събития.

 

Не забравяйте, че вашите описи нямат отношение към това кой може да ви изпраща директни известия. Всеки, с който сте другари, може да се свърже с вас частно. Ако не желаете това, отворете Settings -> Blocking -> Block Messages и въведете име. Ето по какъв начин да създадете лист с другари:

 



 

За да създадете нов лист с другари (и да видите кои описи към този момент съществуват), влезте в Facebook акаунта си и изберете „ Friend Lists “ от панела в ляво. Веднага ще забележите, че Фейсбук към този момент е основал някои описи от ваше име. Списъците могат да бъдат разграничени в три категории: описи с авансово заложени настройки, интелигентни описи и персонализирани описи.

Предварително заложените описи са описи, които Facebook е основал за вас, като близки другари, познати и лимитирани (приятели, които могат да виждат единствено публични публикации).

 

Смарт описите също са основани от Фейсбук за вас. Те се попълнят въз основа на местоположението ви, къде сте ходили на учебно заведение, къде сте работили, членовете на вашето семейство и така нататък

 

Потребителските описи са описи, които създавате сами. Можете да редактирате членовете на всички авансово формирани описи, като кликнете върху името на листата, като разширите падащото меню „ Manage List “ (в горния десен ъгъл на страницата) и изберете „ Edit List “.

 



 

За да извършите нов лист, кликнете върху „ Create List “ в горната част на страницата. Дайте име на листата и въведете имената на приятелите си в полето „ Members “. Когато сте подготвени, натиснете „ Create “.

 

Сега ще бъдете отведени до основната страница на листата. В горния десен ъгъл можете да добавите още хора към листата. Уверете се, че сте изцяло удовлетворени от листата, преди да продължите.

 


Как да покажете (или скриете) вашата онлайн интензивност?
След като създадете описите си, време е да покажете или скриете дейния си статус във Фейсбук. Има няколко метода, които можете да употребявате, с цел да извършите това. Можете да решите кой съответно не може да ви вижда онлайн или да решите кой съответно може да ви види онлайн. Зависи от метода, който желаете да предприемете. Не забравяйте, че в случай че има единствено няколко съответни хора, с които не желаете да говорите, отделянето им по име ще дава отговор на потребностите ви.

 

Независимо от метода, който ще изберете, би трябвало да извършите някои промени в настройките на Фейсбук Chat. Върнете се към началната страница на Фейсбук. В дясната страна на екрана ще видите полето за чат. Кликнете върху иконата на зъбно колело в долния десен ъгъл, с цел да започнете. В менюто кликнете върху „ Разширени настройки “. Ще се появи нов прозорец. Ще видите три варианти:

- Изключете чата единствено за някои контакти.
- Изключете чата за всички контакти, като се изключи.
- Изключете чата за всички контакти.

 

Трите разновидността са явни. Ако желаете да ограничите достъпа до няколко души или сте основали лист с хора, които желаете да ограничите, изберете „ Изключване на чата единствено за някои контакти “.

 



 

Ако кликнете върху някоя от първите две варианти, Фейсбук ще ви подкани да въведете името на обещано лице или името на листата. Започнете да въвеждате името на листата, който преди малко създадохте и полето би трябвало да се попълни автоматизирано. Последната алтернатива ви кара да изглеждате офлайн за всички.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР