digital.bgАлтернативните източници на енергия са технология, която се развива с

...
digital.bgАлтернативните източници на енергия са технология, която се развива с
Коментари Харесай

Дъждът може да се превърне в ефективен източник на възобновяема енергия

digital.bg

Алтернативните източници на сила са технология, която се развива с невероятни темпове през последните години. Всеизвестен факт е, че над 70% от земната повърхнина е покрита с с вода, само че все пак към момента е мъчно да се конвертира в електричество. Настоящите способи за превръщане на нискочестотната кинетична сила, съдържаща се във талази, приливи и дъждовни капки в сила за консумация не са задоволително ефикасни. Причината са сложни ограничавания на модерните технологии.

Международен екип от откриватели създадоха новаторски генератор, който може да извлича електрическа сила от капки дъжд. Вътрешната конструкция имитира метода, по който работят полевите транзистори и съумява да генерира изненадващо високо напрежение от дъждовните капки. Всяка една от тях е в положение да генерира до 140V - задоволителна мощ да се захранят за малко време 100 LED крушки. Досегашните опити в тази сфера произвеждаха " хиляди пъти " по-малка моментна компактност от новия генератор на учените.

Самото устройство предлага дизайн, с който свързва алуминиев електрод с подобен, от индиев оксид допълнен от пласт PTFE- материал с " квази-постоянен " електрически заряд. Когато капка дъжд доближи до повърхността на PTFE тя свързва двата електрода, създавайки затворена верига. Технологията им още е в начален стадии, само че първичните резултати са обещаващи. Предстоят още проби, които да разрешат на генератора с още по-висока успеваемост да събира дъждовните капки и да ги конвертира в електрическа сила.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР