digital.bgАко вашият интернет доставчик ви е изпратил нов рутер или

...
digital.bgАко вашият интернет доставчик ви е изпратил нов рутер или
Коментари Харесай

7 полезни приложения на стария ви WiFi рутер

digital.bg

Ако вашият интернет снабдител ви е изпратил нов рутер или просто желаете да обновите настоящия си рутер, обезателно ще се изправите пред следния проблем – какво да вършиме със остарелия си рутер?

Ако първичния ви имяулс е да го изхвърлите, не бързайте преди да сте разгледали информацията на Make Use Of за 7 потребни приложения на остарелия ви рутер.
1. Разширете обсега на вашата домашна мрежа
Вашата Wi-Fi мрежа не покрива целия ви дом? Въпреки че може да употребявате Ethernet адаптери, прибавянето на втори рутер е добра опция. Това значи свързване на остарелия рутер към новата безжична мрежа, като се употребява Wi-Fi сигнала. След това той може да споделя достъп до Wi-Fi мрежата, като дава по-голямо покритие. Въпреки че може да има някои проблеми с латентността, като цяло това е бърз и елементарен метод за разширение на обсега на безжичната мрежа.
2. Осигурете Wi-Fi връзка на вашите посетители
Ако постоянно ви идват посетители, които употребяват вашия безжичен интернет, за какво не им дадете лична мрежа? Рутерът се свързва със съществуващата ви, предпазена с ключова дума мрежа, само че дава достъп на нови устройства без ключова дума. Това ще употребява мрежовата функционалност за посетители на остарелия ви рутер, която по дифолт ще попречи на гостите да имат достъп до други устройства в мрежата ви. Ако това равнище на сигурност не е задоволително, проверете настройките на защитната стена на основния рутер.
3. Наслаждавайте се на обичаните си радиостанции в интернет
Някои рутери могат да бъдат конфигурирани да започват интернет радио, в случай че нямате нияо срещу да си инсталирате OpenWrt или DD-WRT потребителския фърмуер. Освен това ще се нуждате от различен програмен продукт и USB звукова карта за извеждане на аудио. Въпреки че това не е лесна структура и има доста други варианти за слушане на интернет радио, това е един страховит метод за тези, които обичат ексцентричните решения.
4. Използвайте рутера като на ниска цена мрежови прекъсвач
Повечето рутери имат не повече от шест Ethernet врата, а значителен брой устройства се нуждаят от физическа (Ethernet) връзка с вашата мрежа. Ако нямате свободни Ethernet портове, можете да добавите още чрез мрежов прекъсвач. И защото вашият остарял рутер има четири или повече врата, свързването му незабавно ще усили броя на наличните портове. В този случай не забравяйте да изключите безжичната мрежа на остарелия рутер, с цел да избегнете спорове.
5. Превърнете рутера в безжичен мост
Ами в случай че вашият нов рутер е единствено безжичен? Може би интернет доставчикът ви не предлага рутер с Ethernet портове. Спокойно! Ако би трябвало да свържете Ethernet устройства към домашната си мрежа, отговорът е потребление на безжичен мост, а за тази цел може да употребявате остарелия си рутер. Това е нещо като Wi-Fi ретранслатор, само че вместо да споделя Wi-Fi връзката, безжичният мост предлага Ethernet. Старият рутер се свърза към съществуваща Wi-Fi мрежа и неговите Ethernet портове се употребяват за свързване на устройства.
6. Конвертирайте вашия рутер в NAS устройство
Търсите метод да съхраните данните си на едно устройство и да имате достъп до него от всяко място в дома ви? Нуждаете се от Network Attached Storage (NAS) - устройство с хард диск, което е обвързвано към вашата мрежа. Ако имате остарял рутер обаче може да си спестите пари за нов диск, стига той да дава отговор на някои условия:

- Може да извършва потребителски фърмуер (като DD-WRT)

- Има авариен USB порт, както и да ви разрешава да разглеждате наличието на обвързваните USB устройства.

- USB за свързване на хард диска или USB флаш паметта.

Ако извършите всичко това, ще си имате свое лично персонализирано ‘NAS устройство’, което ще ви дава неотложен достъп до значимите данни от всяко място в къщата, като употребявате всяко устройство.
7. Изградете умна базова станция
Някои рутери се доставят с някои потребни спомагателни портове. В някои случаи това може да бъде USB порт, което прави елементарно зареждането на фърмуер като OpenWRT или DD-WRT. Други устройства може да имат сериен порт и тези рутери могат да бъдат пренасочени като смарт базова станция.

 

По принцип рутерът поддържа уеб сървър, с който може да се свързвате от вашия браузър. Това може да стане както на компютър по този начин и на смарт телефон. Ако извършите търсене в интернет с думите „ Home Automation Server With Router “ ще намерите подробни указания по какъв начин става това.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР