Дигата на централния плаж в Созопол ще бъде разрушена, а

...
Дигата на централния плаж в Созопол ще бъде разрушена, а
Коментари Харесай

Дигата на плажа в Созопол ще бъде разрушена

Дигата на централния плаж в Созопол ще бъде разрушена, а концесионерът - санкциониран. Това съобщи пред бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея глобата ще бъде 6900 лева Ангелкова призна, че за построяването на оборудването е взет непозволено пясък от плажната линия.

За дигата се разбра от фотоси в обществените мрежи, на които се вижда по какъв начин екскаватор взима пясък и го струпва на брега. Според концесионера това е единственият метод плажът да бъде непокътнат от бурните талази през зимата. През пролетта насъбраният пясък се изравнява, обявиха от сдружението.

Според басейновата дирекция във Варна обаче концесионерът е направил нарушаване, защото в подаденото пред тях съобщение е посочено, че ще се изнася пясъчно покритие от плажа и ще се натрупва надалеч от нормалните ветрови талази, без да се визира брегът. Строителството на дигата бе спряно в петък.

Според Ангелкова построяването на сходни уреди е значимо, само че то би трябвало да става след разговор с институциите. Местни хора настояват, че на това място в никакъв случай не е имало заплаха.

Строителството провокира реакция от живеещите в Созопол. В петък над 200 души се подписаха под искане за прекъсване на построяването ѝ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР