Диетолозите препоръчват ежедневно да се употребяват млечни продукти, защото са

...
Диетолозите препоръчват ежедневно да се употребяват млечни продукти, защото са
Коментари Харесай

Отказът от млечни продукти води до проблеми

Диетолозите предлагат всекидневно да се използват млечни артикули, тъй като са богати на витамини и минерали, като калций и витамин D, витамин В и белтъчини. Но измежду експертите се появяват спорни данни за това дали млечните артикули са потребни или нездравословни за здравето.
Някои хора вземат решение напълно да се откажат от тях поради нетърпимост към лактозата, други минават на вегетарианско хранене, трети се усещат по-добре без тях. Съществуват няколко заблуди по отношение на това по какъв начин отводът от млечни артикули ще повлияе на организма.
Преди да решите да се откажете от млечните артикули, вижте по какъв начин може да реагира вашето тяло на това:

1. Може и да отслабнете, само че по друга причина. Много звезди настояват, че са съумели да смъкват килограми, когато са отказали млечните артикули. Този резултат обаче има простичко пояснение: в случай че вие изключите от менюто си огромна група хранителни артикули и не я заместите с нищо, всекидневно ще употребявате по-малко калории.
Да, след известно време ще забележите, че тежестта ви понижава, само че това не е обвързвано с отхвърли от млечни артикули, а по-скоро с обстоятелството, че не консумирате избрана група хранителни артикули.

2. По-рядко ще страдате от главоболие. В някои случаи главоболието се предизвика от използването на млечни артикули поради съдържащия се в тях тирамин. В частност феновете на кашкавала и някои сирена по-често страдат от мигрена и главоболие.

3. По-рядко ще страдате от издут стомах. Повече от половината население на нашата планета мъчно усвоява млякото. Това е обвързвано с обстоятелството, че на доста от тях не им доближава лактаза - ферментът, нужен за преправяне на кравето мляко.

4. Може да пострада здравословното храносмилане. Въпреки че храносмилането може да се усъвършенства, в случай че откажете млечните артикули, това не ви подсигурява здрави вътрешности. Храносмилателният тракт съдържа доста разнообразни видове бактерии - както положителни, по този начин и неприятни.

5. Може да започнете да изпитвате дефицит от значими хранителни субстанции. Така както белтъчините, мазнините и въглехидратите, по този начин и млечните артикули са част от здравословното хранене. Те са богати на значими хранителни субстанции като калций и витамин D, витамин А, витамин Е, белтъчини, фолиева киселина, витамините В1, В2, В6 и В12.

6. Може да започнете да боледувате по-често. Когато престанете да консумирате млечни артикули, имунната ви система ще стартира да отслабва. Това е обвързвано с дефицита на значимия витамин В12, който се съдържа в млечните артикули и оказва помощ за контролиране на имунната система, борейки се с бактериите.
При дефицит на витамин В12 може да усетите уязвимост и по-лесно да пипнете нежелани заболявания. За да избегнете това, яжте повече артикули, съдържащи витамин В 12, да вземем за пример риба, месо и яйца.

7. Ще се усъвършенства положението на кожата ви. Кравето мляко съдържа хормони, които могат да влияят на хормоните в организма и да усилят направата на кожна лой в кожата, запушвайки порите. Затова, отказвайки се от млечните артикули, може да откриете, че външният тип и структурата на вашата кожа са придобили по-добър тип.

8. Ще станете по-енергични. Ако постоянно консумирате доста калорийна храна, наблягайки на сирене, кашкавал, сметана и краве масло, при отвод от млечни артикули по-скоро ще започнете да ги замествате с нещо друго.
За да компенсирате да вземем за пример дефицита на калций, ще се наложи да започнете да ядете повече спанак или бобови артикули. А колкото повече употребявате хранителни артикули, богати на витамини, толкоз по-енергични ще се чувствате.

9. И настроението ви ще е по-стабилно. Кравето мляко съдържа по-голямо количество хормони като естроген и прогестерон, част от които постъпват в организма във тип на странични артикули.
Смесвайки се с човешките хормони, естрогенът и прогестеронът от кравето мляко могат да провокират съмнения в настроението. Ако откажете кравето мляко, тези съмнения могат да се смекчат.

10. При отвод от млечните артикули може да изпитате синдрома на анулацията. Ако тялото ви е привикнало с тях, може да изпитате признаци на анулацията, когато се откажете от цяла група артикули в менюто си. Може да вземем за пример да се уморявате повече от нормално и мъчно да заспивате. Така вашият организъм реагира на промени в храненето.

11 . Възможно е да не ви доближават белтъчини. Много значим микроелемент, който ние получаваме от млечните артикули. Белтъчините са нужни за градежа на мускулите и вярната работа на органите и костите.
Въпреки че и други артикули съдържат белтъчини, без млечните ще ви е нужно по-внимателно да следите за това, че имате дефицит от този микроелемент. Една чаша краве мляко ви обезпечава 8 грама белтъчини, а 30 грама сирене съдържат към 6 грама белтъчини.

Ако точно млечните артикули са били за вас единственият източник на този микроелемент, ще ви е нужно да търсите опция и да запълните недостига с артикули като бадеми, сардини или бобови храни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР