Диетолозите нееднократно ни убеждават в ползата от консумацията на прясно

...
Диетолозите нееднократно ни убеждават в ползата от консумацията на прясно
Коментари Харесай

Прясно изцедени сокове – опасни ли са и защо?

Диетолозите неведнъж ни убеждават в изгодата от потреблението на прясно изцедени сокове. Те обаче може да се окажат нездравословни за организма, в случай че не се съблюдават някои съществени правила, считат специалистите в региона на храненето.

Прясно изцеденият сок съдържа огромно количество фруктоза, чиято нараснала приложимост, сходно на бялата захар, може да бъде нездравословна за здравето. Това се отнася изключително до хора с диабет и нарушавания във въглехидратния метаболизъм.
 моркови сок iStock/Getty Images
Соковете също така са с нараснало наличие на хранителни киселини, които могат да доведат до ерозия на зъбния гланц. Въздействието върху зъбите след потреблението на сок е по-разрушително, в сравнение с яденето на плодове.

За да се избегне това, откакто пиете сок, е добре да изплакнете устата с вода. Заради високата киселинност не се предлага сокът да се пие на празен корем, защото това може да докара до неспокойствие на лигавицата на стомаха.
 сок от селъри iStock/Getty Images
Ако желаете да пиете здравословен прясно изцеден сок, това би трябвало да стане в границите на 15-20 минути след приготвянето му.

Добре е да имате поради, че доста от витамините, съдържащи се в плодовете, се унищожават под въздействието на въздуха, смяната в температурата или при дълготрайно предпазване.
 плодов сок ThinkStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР