Диетолози препоръчаха някои продукти, подходящи за хора, на които им

...
Диетолози препоръчаха някои продукти, подходящи за хора, на които им
Коментари Харесай

Става ни лошо на път - ето какво да хапнем, за да не ни прилошава

Диетолози предложиха някои артикули, подобаващи за хора, на които им прилошава по време на пътешестване, написа БГНЕС.
Италианските специалисти Фатима Бранко и Нурия Монфулула описаха в изявление за каталунския вестник La Vanguardia кои артикули оказват помощ за попречване на морска болест или неразположение при по-дълги пътувания.
Според тях, оризовите ястия са отлична храна по време на път. Експертите показаха, че е желателно да избирате кафяв ориз, като готвенето би трябвало да е допустимо най-просто и без доста вода и подправки.
От леките закуски най-препоръчителни са ябълките и фъстъците. Диетолозите поучават ябълките да се употребяват обелени и по опция настъргани.
Бранко означи, че джинджифилът е " класическото " средство за попречване на повръщане. Според нея, хората, които не харесват усета на джинджифила, би трябвало да го одобряват под формата на чай или като фалшификация в свежи плодови салати. Друг артикул, който оказва помощ при неразположение при пътувания, е обезсоленото сирене.
Диетолозите прибавиха, че преди дълги пътувания страдащите от прилошаване би трябвало да заобикалят тежките и мазни храни, газираните питиета и сладкишите, както и да не пият алкохол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР