Диетологът, кандидат на медицинските науки, член на Националната асоциация на

...
Диетологът, кандидат на медицинските науки, член на Националната асоциация на
Коментари Харесай

Диетолог посочи кой хляб е най-полезен за фигурата

Диетологът, претендент на медицинските науки, член на Националната асоциация на диетолозите и диетолозите Дария Русакова изясни кой самун е здравословен. Пълнозърнестият самун без квас в рационални количества е потребен за организма, написа zdrave.to.

Хлябът от ръжено брашно и пълнозърнести храни съдържа доста диетични фибри, които възстановяват работата на червата, оказват помощ в битката с рака и намаляват холестерола, означи тя.

Лекарят добави, че черният самун би трябвало да съдържа единствено ръжено брашно. Този артикул съдържа витамин В1, който е значим за нервната и сърдечно-съдовата система. Въпреки това, яденето на самун може да бъде нездравословно, в случай че преядете с него. Но една-две филийки дневно няма да скапват фигурата, увери експертът.

Освен това Русакова обърна внимание на обстоятелството, че индустриалният самун съдържа доста сол. Заради това по-добре е да не се употребява при продължителен гастрит, висока киселинност, обостряне на пептична язва, както и за деца под три години.

Трябва да внимавате с белия самун, защото той съдържа доста въглехидрати, в това число нишесте.

В същото време е значимо да не забравяме верните комбинации за тази храна. Не е доста удачно да го смесвате с картофи и месо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР