Диетите са важен елемент от методите за контрол на захарта

...
Диетите са важен елемент от методите за контрол на захарта
Коментари Харесай

С кои храни можем да понижим кръвната захар?

Диетите са значим детайл от методите за надзор на захарта в кръвта. Те са изключително значими при диабет вид 2, който е нелечим, и води постоянно до съществени затруднения. Проведените изследвания демонстрират, че има доста хранителни артикули, които въздействат добре на глюкозата в кръвта. Ето някои от потребните храни, подобаващи за намаление на кръвната захар:

Бадем

Бадемите се отличават с невисок гликемичен показател, протеин, потребни мазнини, нишки, антиоксиданти. Те не водят до повишаване на тежестта и в същото време засищат.

Ябълка

Това е един от най-богатите източници на флавоноиди, които предотвратяват нарушаванията в работата на панкреаса, резултат на оксидативния стрес. Този плод е добра профилактика против диабет вид 2.

Черен шоколад

Сладкарското прелъщение, обичано на толкоз доста хора, понижава инсулиновата устойчивост, при което клетките не реагират вярно на инсулина, а това постоянно води до неинсулиновозависим диабет.

Канела

 канелата понижава кръвната захар

Ароматната и топла фалшификация покачва секрецията на инсулин и надлежно способства за по-добър надзор на диабета. Тя е отлична за намаление на кръвната захар.

Зеленчуци с жълт и оранжев цвят

Обагрените в жълто и оранжево моркови, сладки картофи, гуава, манго и тиква съдържат каротеноиди, значими за глюкозната приемливост.

Чесън

Зеленчукът, богат на алицин, намалява кръвното и хорестерола и прави кръвоносните съдове по-пластични, което оказва помощ за намаление на кръвната захар.

Джинджифил

Тази фалшификация може да усъвършенства контрола в дълготраен проект на кръвнатс захар при заболели от диабет вид 2. Екстрактът от корените на джинджифила намалява равнището на захарта в кръвта.

Артишок

 артишокът оказва помощ за понижаване на кръвната захар

Артишокът, наименуван йерусалимски артишок, съдържа инулин, а той стабилизира кръвната захар.

Чай

Чаят, изключително зелен и бял, е присъщ с антиоксидантите, които покачват инсулиновата сензитивност.

Червен портокал

Червеният портокал съдържа цианидини и делфинидини. Това са 3-глюкозиди, стимулиращи производството на инсулин. Те въздействат благотворно на глюкозния толеранс на организма.

Медицинските консултанти поучават при проблеми със захарта и изключително при разполагаем диабет да се съблюдава диета, включваща тези и други подобаващи храни, с които да се реализира по най-лесен и прелестен метод надзор над рисковите за здравето равнища на кръвна захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР